• DOLAR 32.492
  • EURO 34.842
  • ALTIN 2441.56
  • ...
Öğretmen öğrenci ve veliler umreye uğurlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet İşleri Başkanlığının 2017-2018 eğitim öğretim yılının yarıyıl tatiline girmesiyle öğretmen, öğrenci ve veliler için düzenlediği sömestr tatili umre turu organizasyonuyla 160 kişilik kafile dualarla uğurlandı.

Umre kafilesini uğurlamaya Mardin İl Müftüsü İsmail Çiçek, Kızıltepe ilçe Müftüsü Masum Taşçı, Nusaybin ilçe Müftüsü İrfan Açık ve umrecilerin yakınları katıldı.

Umreye giden öğretmenler, veliler ve kafile din görevlileri, duygularını İLKHA muhabiri ile paylaştılar.

"Turumuzda öğretmen, öğrenci veli olması ayrı bir önem teşkil ediyor"

160 kişilik öğretmen, öğrenci ve velilerden oluşan sömestr umre grubu turuyla kutsal topraklara gideceklerini söyleyen sömestr umre kafilesi din görevlilerinden Kızıltepe ilçe vaizi Kemal Kahraman, şöyle devam etti:

"Şu anda kutsal topraklara; Kâbe'ye, Mekke, Medine'ye gitmenin heyecanını yaşıyoruz. Çünkü gittiğimiz bu yolculuğun normal bir yolculuk olmadığının bilincindeyiz. Turumuzda öğretmen, öğrenci veli olması ayrı bir önem teşkil ediyor. Öğretmenlerimizin dönem boyunca öğrencilerine teoride anlattığı hac ve umre konusunu biz bugün onlarla beraber giderek ve Diyanet İşleri Başkanlığımızın bize sağlamış olduğu bu imkânlarla rahat bir umre organizasyonunu gerçekleştireceğiz inşallah. Öyle güzel bir duygu ki anlatılamaz. Buradan bütün dünyevi şeylerden sıyrılarak orada arınmaya gideceğiz. İnşallah kendimiz, ülkemiz ve İslam âlemi için dua edeceğiz. Allah, gitmek isteyip de gidemeyen herkese nasip etsin inşallah."

"Eşimle Allah'ın evine misafirliğe gidiyoruz"

İlk defa eşiyle umreye gideceklerinin heyecanını yaşadıklarını belirten Anafartalar İlk Ve Ortaokulu Müdürü Mehmet Ali Demir, "Manevi hayatımızı gözden geçirmek için Allah'ın evine misafir olmaya gidiyoruz. İlk defa eşimle gidiyoruz. Çok mutluyuz ve heyecanlıyız. Oradaki manevi iklimi yaşamak için sömestr tatilinde gitmeyi tercih ettik. Allah'a misafir olmak Beytullah'ı ve oradaki mekânları ziyaret etmek çok güzel bir duygu. Bu sefer umreye gidiyoruz, Allah bizlere hacca da gitmeyi nasip eder inşallah. Allah bu güzel duyguyu bütün Müslümanlara nasip etsin." temennisinde bulundu.

"Öğrencilerimize Kâbe'yi anlatıyorduk ama görememiştik Allah şimdi gitmeyi bizlere nasip etti"

Sömestr tatilini eşi ile birlikte kutsal topraklarda geçirecekleri için çok mutlu ve heyecanlı olduğunu söyleyen öğretmen Nuray Demir, "Şimdiye kadar öğrencilerimize teoride kutsal toprakları Kâbe'yi anlatıyorduk ama görememiştik. Allah gitmeyi bizlere nasip etti. Rabbim herkese bu mutluluğu nasip etsin inşallah." diyerek duada bulundu.

"Kutsal topraklara gidip Kâbe'yi Peygamber Efendimizi ziyaret edeceğiz"

Umreye gitmenin mutluluğunun sözle ifade edilemeyeceğini, bizzat yaşanması gerektiğine dikkat çeken Kızıltepe Rehabilitasyon Araştırma Merkezi Müdürü Mazhar Batıhan, "Eşimle birlikte kutsal topraklara gidip Kâbe'yi, Peygamber Efendimizi ziyaret edeceğiz. Öyle güzel bir duygu ki sözle ifade edilemez. Umreye gidişimiz 2'nci defa olmasına rağmen kaç gündür bunun heyecanını yaşıyoruz." diyerek duygularını paylaştı.

"Rabbim bize ve tüm kafileye dolu dolu bir umre nasip etsin"

Kızıltepe Furkan Doğan Kız İmam Hatip Lisesi Müdürü Züleyha Feyza Batıhan, eşi ile birlikte 2'nci kez umreye gitmenin sevincini yaşadıklarını belirterek, "Bizim niyetimiz öğrencileri götürmekti, ama denk getiremedik. İnşallah seneye bizlere yardımcı olunursa kız öğrencilerimizi götürsek Kızıltepe adına çok güzel olur. Rabbim bize ve tüm kafileye dolu dolu bir umre nasip etsin. İnşallah orada daha da donanalım, gelelim ki kızlarımızla daha çok ilgilenelim ve Kızıltepelilere daha iyi hizmet edebilelim." diye konuştu.

"2 kızım ve torunumla umreye gitmenin heyecanını yaşıyoruz"

2 kızı ve torunu ile ilk defa umreye gitmenin sevincini yaşadıklarını belirten Yazi Kahraman, "Ben 2 kızım ve torunumla umreye, Allah'ın evine gideceğiz. Kâbe'yi tavaf edip ziyaretler gerçekleştireceğiz. Allah, hayırlısıyla gidip gelmeyi bizlere nasip etsin. Bizden ve tüm Müslümanlardan yapacağımız umreyi kabul etsin inşallah."

"Damadımı ve torunlarımı umreye uğurlamaya geldim"

Hacı Ali Çiftçi ise damadı ve torunlarının kutsal topraklara gidecekleri için onları uğurlamaya geldiğini söyledi. (Mehmet Aslan - İLKHA)


























































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir