• DOLAR 32.306
  • EURO 34.991
  • ALTIN 2444.873
  • ...
BM Gazze`ye gıda yardımını kesti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İkisi engelli olmak üzere dokuz çocuk sahibi bir baba yardım kuruluşlarınca yapılan gıda yardımıyla yaşadıklarını söyledi. Days of Palestine'a konuşan baba, “Dokuz yıldır ciddi bir bel romatizması yaşıyorum. Çalışamıyorum, tek gelir kaynağım başta WFP olmak üzere yardım kuruluşlarından gelenler” dedi.

WFP: BÜTÇE AÇIĞIMIZ VAR

iMEMC'in haberine göre Gazze WFP ofisi adına konuşan Jasmine abul-Assal da gıda yardımlarının kesildiğini doğruladı. “Kısa süre önce 60.000 fakir aileye gıda yardımımızı sonlandırdık.” dedi. Yardımların sonlanmasının sebebi olarak bütçe açığı ve bağışların azlığı gösterildi.

Kesinti üzerine yüzlerce Filistin'li BM ofisi önünde hem WFP hem de CHF International'ın gIda yardımı kesintilerine karşı toplandı.

YARDIM KURULUŞLARI BİR BİR ELİNİ ÇEKİYOR

WFP ve CHF International'ın diğer bazı yardım örgütleri gibi işgalci İsrail'in Gazze Şeridi üzerinde baskıyı arttırmaya dönük çağrılarına uyarak yardımlarını kestikleri iddia ediliyor.

Bu durumun ise Filistin Yönetimi'nin Gazze hastanelerine gönderilen ilaç ve temel sağlık malzemelerinin gönderiminin azaltılması gibi cezai yaptırımlarla eş zamanlı gerçekleştiği belirtildi.

Mahmud Abbas'ın Salı günü Gazze'de çalışan iletişim şirketlerine yüzde 16 oranında vergi yüklediği ifade edildi.

Filistinliler Suriye'den sonra dünyanın en büyük mülteci grubunu oluşturmaktalar.

Bu haberler de ilginizi çekebilir