• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
"28 Şubat brifingli yargı kararları iptal edilsin"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çağlayan Adliyesi önünde biraya gelen siyasi parti ve STK temsilcileri 28 Şubat kararlarının iptal edilmesi gerektiğini belirtiler. Toplanan grup adına basın açıklamasını okuyan Av Kaya Kartal, 28 Şubat brifingli yargı kararlarının iptal edilmesi gerektiğini vurguladı.

28 Şubat'ın üzerinden 21 yıl geçmesine rağmen yargı zulmünün devam ettiğine dikkat çeken Kartal, "Eğitimden iş-meslek hayatına, vakıf-dernek çalışmalarından hayır-hasenat faaliyetlerine; Kılık kıyafet zorbalığından Kur'an eğitimindeki engellere; brifingli yargılamalardan işkenceli sorgulamalara kadar hemen her alanda ciddi zararlarını gördüğümüz 28 Şubat'ın üzerinden 21 yıl geçmiştir. Aradan geçen 21 yıla rağmen 28 Şubat'ın çaldığı hayatların hesabı, hakkıyla sorulamadığı gibi, hali hazırda 20 yılı aşan sürelerle cezaevlerinde tutulan 600'e yakın mahpus ve bu mahpusların aileleri yönünden söz konusu darbe hâlen hayat çalmaya devam etmektedir." dedi.

Zaman zaman 28 Şubat artığı uygulamaların cezaevlerinde hortladığını belirten Kartal "Geldiğimiz noktada 28 Şubat brifingli yargısının ürettiği ve sonrasında paralel yargıya devrederek geliştirdiği adaletsiz yargılama geleneğinin maalesef başka başka şekillerde kendisini yenilediğini, 28 Şubat artığı uygulamaların cezaevlerinde hortladığını gözlemliyoruz. Korkarız ki hakiki bir hesaplaşma olmadan adil bir yargılama düzeni de gerçekleşmeyecektir." ifadelerini kullandı.

"12 Eylül'den hesap sorulmamış olması 28 Şubat'ı doğurduğu gibi 28 Şubat'tan da hesap sorulmamış olması 15 Temmuz'u doğurmuştur." diyen Kartal, zulmün bitmesi için darbelerden hesap sorulması gerektiğini belirtti.

"105 kişi hakkında toplam 660 yıllık cezayı onadı"

Yargı zulmü mağduru aileler adına açıklamalarda bulunan Mahmut Kar ise "Yargıtay 16. Ceza Dairesi, Hizb-ut Tahrir mensuplarına yönelik yargılama dosyalarında 105 kişi hakkında toplam 660 yıllık cezayı onadı. Özelde Hizb-ut Tahrir'e yönelik genelde ise Türkiye'deki samimi Müslümanlara yönelik 28 Şubat öncesi ve sonrasında devam eden bu haksız ve hukuksuz yargılamalara karşı 'Yargı Zulmüne Son' diyor, Müslümanların mağduriyetini tüm yetkili çevreler tarafından bilinmesi ve gerekli adımların atılması için bir kez daha hatırlatıyoruz." şeklinde konuştu.

FETÖ'nün Müslümanlara kumpas kurarak birçok kişiyi mağdur edildiği dile getirilen Kar, "Dün şapka takmadıkları için darağaçlarında asılan Müslümanlar, bugün Kur-an okudukları, İslami eğitim verdikleri için ceza almaktalar. Bacılarımız başörtüsü meselesi yüzünden mağdur edildiler. Bugün ise 2000'den bu yana yargıyı eline alan FETÖ tarafından kumpaslar kurularak cezalar verilmektedir." dedi.

HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük ve Av Kaya Kartal basın açıklamasının ardından İLKHA'ya değerlendirmelerde bulundular.

"Toplumun adalete olan güveni zedelenmiştir"

Toplumun duyarsızlığından yakınan HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük, "28 Şubat yıl dönümünün yaklaştığı şu günlerde hâlâ meydanlardayız. Maalesef başta İslami camialar olmak üzere toplum bu konularda duyarsız olduklarını görmekteyiz. Toplum, adalete olan güvenini kaybetmiştir ve beklenti içine girmiyorlar." ifadelerini kullandı.

Elibüyük HÜDA PAR olarak; adalettin tecelli etmesi için mağdurların sesi olacaklarını sözlerine ekledi.

Av Kaya Kartal ise İslami basından destek gelmediğini dile getirerek "Maalesef İslami basın gerektiği şekilde destek verilmiyor." dedi. Kartal yaptığı katkılardan dolayı İLKHA'ya teşekkür etti. (Nizamettin Aşkın-İLKHA) 






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir