• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Pentagon`dan PYD/YPG`ye Afrin uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kamışlı bölgesinden PYD/PKK konvoylarının Afrin`deki PYD/YPG militanlarına destek vermek için harekete geçtiği haberleri üzerine AA muhabirine konuşan Pentagon sözcüsü Binbaşı Adrian Rankine Galloway, ABD`nin PYD/PKK`nın paravanı SDG ile ilişkisinin komuta ve kontrol şeklinde olmadığını dolayısıyla böyle bir hareketlilik konusunda bir şey diyemeyeceğini ifade etti.

Galloway, “Biz DEAŞ`a karşı operasyon yapan kuvvetlere eğitim, tavsiye ve destek sağlıyoruz. Sahadaki güçlere emirler vermiyoruz. Bu bizim ilişkimiz değil. Eğer özellikle DEAŞ`a odaklı olmayan bir tür askeri operasyon yaparlarsa koalisyonun desteğini kaybederler.” dedi.

Galloway Suriye haritasında kuzey doğuyu göstererek şöyle devam etti:

“Diyelim ki buralarda bir yerdeki (kuzeydoğu Suriye) bir YPG birliği, ‘artık DEAŞ ile mücadele etmeyeceğiz Afrin`deki kardeşlerimizi desteklemeye gideceğiz` derse artık o zaman kendi başlarına kalırlar. Artık bizim ortaklarımız olamazlar”

Galloway, bu durumun sadece YPG için geçerli olmadığını aynı şekilde Suriye`nin güneyindeki El Tanif bölgesinde de aynı durumun söz konusu olduğunun altını çizdi.

Binbaşı Galloway,  Suriye`de ortaklarına verdikleri silahların sadece DEAŞ ile mücadele için olduğunu başka amaçlarla kullanılması durumunda ABD`nin adım atacağını ifade etti.

Galloway, “Ekipmanların DEAŞ dışında bir amaçla kullanıldığını tespit ettiğimiz takdirde yardımları kesmek dahil uygun adımları atarız.” şeklinde konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir