• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Suriye`nin Lübnan`a Girdiği İddia Ediliyor (yenilendi)
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Reuters`in verdiği bilgiye göre onlarca Suriye askeri Kuzey Lübnan`a girerek buradaki muhaliflere roket ve ağır silahlarla saldırdı.
Reuters`in bölge halkına dayandırdığı haberde Suriyeli askerlerin sınırdaki bazı çiftlik evlerine saldırdığı bildirildi. Suriye Hükümeti ise sınırı geçmediğini iddia ediyor. Görgü tanıkları ise askerlerin sınırı geçtiğini ve silahlarla sınırın yakınındaki bazı çiftliklere zarar verdiğini savunuyor.
 
Lübnanlı görgü tanıkları, Suriye ordusuna bağlı birliklerin kuzeyde Lübnan sınırını geçerek muhaliflerle çatıştığını ve bazı evlere hasar verdiğini belirtiyor. Lübnanlı köylü Ebu Ahmed, "Suriyeli 35 asker zırhlı araçlarla sınırı geçti ve muhaliflerle çatışıyor. Evleri yıkıyor" dedi.
 
Lübnanlı başka bir köylü de, Suriyeli askerlerin zırhlı araçlarla sınırı aşarak, roketlerle saldırdığını ve ağır makineli tüfekler kullanarak muhaliflerle çatıştığını söyledi.
 
Humus kenti Lübnan sınırının 25 kilometre yakınında bulunuyor ve bazı muhalif güçlerin Lübnan`da saklandığı iddia ediliyor.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir