• DOLAR 32.472
  • EURO 34.704
  • ALTIN 2436.423
  • ...
"Gaziantep`te uyuşturucuya asla müsaade etmeyeceğiz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye Yeşilay Cemiyeti ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi arasında "Bağımlılıklara Yönelik Koruma, Önleme ve Rehabilitasyon Alanında İşbirliği Protokolü" kapsamında kentin değişik mahallelerinde, madde kullanımının önüne geçilmesi için yürütülecek saha çalışmaları başladı.

İlk saha çalışmasına katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey ilçesinin Dumlupınar Mahallesinde, tütün, alkol ve madde gibi bağımlılıkların zararlarını anlattı.

Proje ortağı kurumların da temsilcilerinin katıldığı saha çalışmasında Dumlupınar Mahallesi'ndeki vatandaşlara madde bağımlılığı ile mücadele eğitimi verildi.

"Evladımı zehre bulaştıran adam vatan hainidir"

Burada vatandaşlara hitap eden Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, "Evladımı zehre bulaştıran adam vatan hainidir. Buna asla müsaade etmeyeceğiz. Herkes görevini yapacaktır. Emniyet, çocukların uyuşturucuya ulaşımını zorlaştıracak. Adalet sistemimiz caydırıcı olacak" dedi

Şahin, "Çocuklarımız bizim canımız, ciğerimiz, göz bebeğimiz, istiklalimiz ve istikbalimiz. Onlar, daha güzel bir Dumlupınar'da yaşasın diye büyük bir fedakârlık içerisindeyiz. Annelerin ve babaların görevi iyi bir çocuk yetiştirmektir. Dünyadaki kandan, gözyaşından, savaşlardan hep şikâyet ediyoruz. Bunu önlemenin yolu medeniyetimize uygun iyi insan yetiştirmekten geçiyor. Bu, hemen akşamdan sabaha olmuyor. Büyük bir emek, gayret, çaba ve özveri istiyor. Siz anne, babaların nasıl gayretle çalıştığınıza şahidiz. O yüzden cennet annelerin ayağının altında, babalarımız çınarımız, ocağımız, okulumuz. Onlar her zaman dağ gibi arkamızda. Güçlü bir millet olabilmemiz için güçlü aile olmamız gerekiyor. Aileleri parçalamamak gerekli, ailelerimizi huzurlu ve mutlu bir biçimde devam ettirmemiz gerekiyor." diye konuştu.

"Artık tankla tüfekle savaş dönemi sona erdi"

"Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı" kapsamında salon çalışmalarını bitirdiklerini belirten Şahin, "Alanlara iniyoruz. Çünkü sizleri seviyoruz. Yeni dünya düzeninde bir parmakla dünyanın her yerinden bilgi akıyor. Artık tankla tüfekle savaş dönemi sona erdi. Siber saldırılara karşı çocuklarımızı korumamız gerekiyor. Aksi takdirde çocuk anne ve babanın dışına çıkıyor. Çocuklarımızı teknoloji bağımlısı yapmayacağız. İş işten geçtikten sonra geriye dönüşü çok zor oluyor." şeklinde konuştu.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serdar Tolay'da, saha çalışmaları hakkında bilgi verdi.

İl Müftüsü Ahmet Çelik ise Allah'ın insanlara verdiği bedenin bir emanet olduğunu, insanların beden sağlığına yönelik tehditlere karşı önlem alması gerektiğini söyledi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir