• DOLAR 32.452
  • EURO 34.742
  • ALTIN 2436.38
  • ...
"Darbe ürünü yönetmelik kaldırılmalıdır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Eğitim Bir-Sen Batman Şube Başkanlığı, 2017-2018 yarı yılı değerlendirmesi kapsamında yazılı bir açıklama yaptı.

Eğitimde uzun vadeli planlamalara ve kalıcı politikalara ihtiyacın olduğu belirtilen açıklamada, "TEOG'un kaldırılması, yükseköğrenime giriş sistemindeki değişikliğin gölgesi ve sarsıntısı altında günübirlik politikalar ve sürdürülebilir olmayan kararlar nedeniyle gerek eğitim-öğretim gerekse eğitim çalışanları olumsuz etkilenmiştir. Alan değişikliği taleplerinin karşılanmaması, öğretmen performans değerlendirmesi pilot uygulamasının oluşturduğu tedirginlik, yer değişikliği sürecinde yaşanan sorunlar, öğretmene karşı giderek artan şiddet gibi olumsuzluklar ne yazık ki eğitim-öğretim yılının ilk dönemine damgasını vurmuştur." denildi.

Günübirlik politikaların çözüm değil, sorun ürettiğine vurgu yapılan açıklamada, "Birimlerin birbirleriyle çelişen kararları ve uygulamaları; Millî Eğitim Bakanlığı'nın hedef, amaç, politika ve eylem noktasında birbiriyle uyumlu, birbirini tamamlayan, sebep-sonuç ilişkisini gözeten bir politika oluşturma ve uygulama becerisini gösteremediğini gözler önüne sermektedir. Karar alma düzeyinde çok boyutlu ve sebep-sonuç analizini gözeten bir süreç işletilmelidir." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, eğitimde var olan sorunlar ve çözüm önerileri ise şöyle sıralandı:

Eğitimcilere yönelik şiddete Bakanlık seyirci kalmamalıdır. Eğitim yönetiminde kariyer liyakat esaslı olmalıdır. Öğretmen ihtiyacı ivedilikle karşılanmalıdır. Farklı istihdam modellerinden vazgeçilmelidir. Kamu vicdanını yaralayan mülakatla öğretmen atama yöntemi sona erdirilmelidir. İstihdamda zorluk çekilen bölgelerde cezbedici yöntemler uygulanmalıdır. Ortaöğretime geçiş sürecinde doğacak problemler şimdiden öngörülmelidir. Kamu görevlilerine kılık-kıyafet dayatılmamalı, darbe ürünü yönetmelik kaldırılmalıdır." (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir