• DOLAR 32.476
  • EURO 34.727
  • ALTIN 2432.899
  • ...
Köy Konağı'nda 'Dost Meclisi' toplantısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MÜSİAD Mardin Şube Başkanlığı tarafından kurum binasında her ay düzenli olarak gerçekleştirilen Dost Meclisi Toplantısı, MÜSİAD üyesi işadamı Fahrettin Kurtuluş'un ev sahipliğinde Sandıklı Köy Konağında gerçekleştirildi.

Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Ahmet Odabaş'ın konuk olduğu ve Kızıltepe'nin sorunları ve yapılan hizmetlerin ele alındığı toplantı, köy konağında yer sofrasında verilen yemekle başladı.

Mardin Büyükşehir Belediye Genel Sekreteri Mustafa Ayhan, MARSKİ Genel Müdürü Sadullah Turgut, kurum müdürleri, Mardin'de faaliyet gösteren gazeteci cemiyetleri başkanları, MÜSİAD üyelerinin katıldığı Dost Meclisi'nde konuşan MÜSİAD Mardin Şube Başkanı Nurettin Kasap, kurumsal anlamda yapılan çalışmaları anlattı.

Mardin'in sosyal ve ekonomik anlamaya yaşanan gelişmeleri anlatan Kasap, birçok güzel gelişmenin yanında eksiği ciddi şekilde hissedilen projelerin de olduğunu, söz konusu proje ve çalışmaların hayata geçirilmesi için gerekli takibi kurumsal anlamda yaptıkları çalışmalarla, hazırladıkları raporlarla ilgili makamlarla paylaştıklarını söyledi.

Mardin'in en önemli sorunlarının başında GAP Sulama Kanallarının Mardin'e ulaşması olduğunu dile getiren Kasap, Cazibe Merkezleri Projesi'nin geciktikçe cazibesini yitirdiğini ve bölgedeki yatırımcıları umutsuzluğa sürüklediğini kaydetti.

Mardin'deki yerel sorunlarına da değinen Kasap, sorunları ana başlıklar halinde şu şekilde sıraladı: "Midyat duble yolunun tamamlanması, Artuklu içindeki battı-çıktı çalışmasının bitirilmesi, çöp toplama alanında dökülen çöplerin çevreye zarar vermeden depolanması çalışmasının sağlanması, küçük sanayii siteleri ve kümelenme modeli şeklinde yapılan yatırımların desteklenmesi, Artuklu Üniversitesi yerleşkesinin tamamlanması, Şehir Hastanesi'nin yapımı, Artuklu ve Kızıltepe çevre Yolu Projesi'nin hızlandırılması, Hızlı Tren Projesi, Lojistik Köy Merkezi Projesi, Şanlıurfa-Habur arası otobanın yapılması..." 

dile getirilen sorunların Mardin il geneli açısından önemli olduğunu kaydeden Kaymakam Odabaş, Kızıltepe olarak söz konusu sorunlar arasında yapılması gereken çalışmalar için üzerlerine düşen bölümlerle ilgili gerekli çalışmaların yapılacağını söyledi. Kızıltepe'de Belediye olarak başta asfaltlama olmak üzere yapılan çalışmaları anlatan Kaymakam Odabaş, söz konusu çalışmalar ilgili bilgi verdi.

İlçenin güneyinden geçecek çevre yolu ile ilgili çalışmaların tamamlamak üzere olduklarını kaydeden Odabaş, kırsalda başlatılan asfaltlama çalışmaların ise devam ettiğini ifade etti.

İlçeye verilecek doğalgaz için firmaya başvurduklarını aktaran Odabaş, gelecek cevaba göre İlçe merkezinde asfaltlama çalışmasına başlayacaklarını söyledi. Kırsal mahalledeki okullara oyun parklarının oluşturulduğunu ve tadilatların yapıldığını ifade eden Odabaş, bu çalışmaların devam edeceğini söyledi.

Önceki dönemde belediye kaynaklarının ilçeye hizmette kullanılmayarak başka yerlerde harcandığını dile getiren Odabaş, artık kaynakların ilçeye hizmette kullanıldığını belirtti.

Kaymakam Odabaş daha sonra kendisine yöneltilen soruları cevapladı.

MÜSİAD Başkanı Nurettin Kasap, Dost Meclisine katılan misafirlere teşekkür ederek, ev sahipliğinden ötürü işadamı Fahrettin Kurtuluş'a ve Kaymakam Odabaş'a günün anısına plaket verdi. (M. Salih Keskin - İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir