• DOLAR 32.542
  • EURO 34.955
  • ALTIN 2456.413
  • ...

EKONOMİ SERVİSİ

Bursa`da, Bebe-Çocuk, Hazır Giyim ve Çocuk İhtiyaçları Fuarı (Junioshow) heyecanı başladı. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğünde TÜYAP Bursa Fuarcılık A.Ş. ve Bebe Çocuk Konfeksiyonu Sanayici ve İşadamları Derneği (BEKSİAD) işbirliğinde gerçekleştirilen fuarda, bu yıl 200`e yakın firma stant açtı. Fuar kapsamında BTSO`nun Ticari Safari Projesi ve bebe-çocuk konfeksiyonu sektöründe yürüttüğü 2 ayrı Uluslararası Rekabeti Geliştirme Projesi`nin (Ur-Ge) yanı sıra TÜYAP`ın yurt dışı ofislerinin çalışmaları ile 50 ülkeden 1.000`e yakın yabancı alıcı Bursa`ya gelmeye başladı.

ÜRETİM ÜSSÜ BURSA

TÜYAP Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi`nde gerçekleştirilen fuarın açılışında konuşan BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk, “Üretimin merkezi Bursa, moda ve trendlerin de belirlendiği en önemli merkez haline geldi. Bir ilki gerçekleştirerek yılda 2 kez düzenlediğimiz Junioshow fuarı da dünyanın dört bir yanından profesyonel alıcıların firmalarımızla buluştuğu güçlü bir platforma dönüştü” dedi.

50 ÜLKEDEN 1000`E YAKIN İŞ İNSANI GELDİ

Katılımcı ve ziyaretçilerine tasarım ve inovasyon odaklı uluslararası bir platform sunan fuar kapsamında 50 ülkeden 1.000`e yakın yabancı iş insanını Bursa`da ağırladıklarını belirten Remzi Topuk, “BTSO olarak tüm gücümüzle sektörümüzün projelerine en yüksek desteği vermeye devam edeceğiz. Üretimdeki gücünü kıtaların ötesine taşıyan Bursa, bebe ve çocuk giyiminde de dünyaya model olmak için yoluna emin adımlarla devam edecek” diye konuştu.

EN BÜYÜK FUARLAR BURSA`DA

TÜYAP Bursa Fuarcılık Genel Müdürü İlhan Ersözlü, Bursa`nın fuarcılık çalışmalarında önemli adımlar attığını söyledi. BTSO ile birlikte 2017 yılında 95 ülkeden 722 bin ziyaretçiyi fuarlarda ağırladıklarını belirten Ersözlü, “Bu yıl 800 binin üzerinde ziyaretçi hedeflediğimiz 15 ayrı fuar organizasyonuna imza atıyoruz. 2017 yılında BTSO ve TÜYAP Bursa organizasyonları ile yurtdışından gelen yabancı ziyaretçi sayısında % 122 lik bir artış oranı yakaladık.  Artık Bursa`da düzenlediğimiz Junioshow Fuarı, Tarım Fuarı, Blok Mermer Fuarı, İnşaat ve Gayrimenkul Fuarları, Kitap Fuarı ve Endüstri Zirvesi fuarları, sektörlerinde Türkiye`de yapılan ilk 3 büyük fuar haline geldi.” ifadelerini kullandı.

FUAR 13 OCAK`A KADAR ZİYARETÇİLERE AÇIK

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şükrü Köse ise Junioshow Fuarı`nın sektör ve ülke ekonomisi için hayırlı olmasını diledi. BEKSİAD Başkanı Ömer Yıldız, “Sektörümüz her geçen yıl büyümesini istikrarlı bir şekilde sürdürüyor. Junioshow Fuarı ve Ur-Ge çalışmalarıyla da sektörümüzün rekabetçiliği daha da artıyor. BTSO ve TÜYAP ile birlikte sektörümüzün büyümesine ve ihracatımızın artmasına ivme katan adımlarımızı sürdüreceğiz” dedi. 200`e yakın yerli üreticinin yer aldığı, 5 ayrı salonda 30 bin m2`lik alanda özel dekor ve standlarla hazırlanan Junioshow, 0-12 yaş arası bebe ve çocuk hazır giyim sektörünün yeni kreasyonlarını 13 Ocak tarihine kadar ziyaretçilerle buluşturmayı sürdürecek