• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Filistinli ailelerin tarım arazileri buldozerlerle tahrip edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yahudi işgalciler, işgal altındaki Batı Şeria'nın Nablus kentine bağlı Madama beldesinde bazı Filistinli ailelere ait tarım arazilerini buldozerlerle tahrip etti.

Yahudi işgalciler, Filistinlilere ait tarım arazilerine zarar verirken işgalci İsrail askerleri de duruma tepki gösteren belde sakinlerine müdahale etti. Bu sırada, olayları görüntülemeye çalışan Anadolu Ajansı (AA) foto muhabirinin de aralarında olduğu 5 Filistinli gazeteci de işgalci İsrail askerleri tarafından bir süre alıkonuldu.

AA foto muhabiri Nidal İştiyye, askerlerin basın kimliklerine el koyduğunu ve beldede yaşanan olayları görüntülemelerini engellediğini belirtti.

Öte yandan Yitzhar Yahudi işgal birimi yakınlarındaki Madama Beldesi Belediye Başkanı İhab el-Kat, yaptığı açıklamada, işgalci İsrail askerlerinin belde sakinlerine plastik mermi ve göz yaşartıcı bombalarla saldırdığını söyledi.

Yahudi işgalcilerin, beldedeki ailelere ait arazilere el koymaya çalıştığını vurgulayan Kat, "Bu buldozerlerle tahrip edilen topraklara Yahudi işgalciler el koymaya çalışıyor. Hukuk kuruluşları, basın mensupları ve yetkilileri buraya gelerek Yahudi işgalcilerce arazileri tahrip edilen Filistinlilerin yanında durmaya çağırıyoruz." dedi.

işgalci İsrail askerleri ve Yahudi işgalciler, dün akşam aynı bölgedeki Havat Gilad Yahudi işgal birimi yakınlarında, yoldan geçen araçtan açılan ateş sonucu bir Yahudi işgalcinin öldürülmesi üzerine Nablus kentinin çeşitli beldelerine baskın düzenliyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir