• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Cami- Der yıllık faaliyet raporunu açıkladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Viranşehir ilçesinde yaptığı hayırlı faaliyetleri ile tanınan Umut Kervanı platforma üye olan Cami Der 2015 yılsonu faaliyetlerini kamuoyuyla paylaştı.

Yaptıkları faaliyetle ilgili basına bilgi veren Cami-Der Başkanı Mehmet Kaya, Hz. Muhammed'in, "İki günü bir olan zarardadır." hadisine atıfta bulunarak kuruluşlarından bu yana hayırlı faaliyetlere imza attıklarını söyledi.

Kaya, "Elhamdülillah 2017 faaliyetlerimiz de dolu dolu geçmiştir. Özellikle hayırsever kardeşlerimizin bize ulaştırdıkları yardımları biz de bir köprü olarak fakir ailelere ulaştırdık." dedi.

Kaya, 2017 yılının faaliyetler içerisinde Umut Kervanı ile beraber yapmış oldukları yardımlar hakkında şu bilgileri verdi:

"197 aileye gıda yardımı, 98 aileye kırmızı et yardımında bulunduk. Kaymakamlığın ve STK'ların Suriye'ye gönderilmek özere başlatmış olduğu un kampanyasında destek verildi. Bu kapsamda Suriye'ye gönderilmek özere 70 çuval un kampanya yetkililerine teslim edildi. 340 muhtelif çeşitlerden oluşan giyim malzemeleri 58 aileye dağıtıldı. 49 adet muhtelif yaşamsal malzeme (çamaşır makinesi, halı, buzdolabı, elektrikli soba, yatak, battaniye vb. ) ihtiyaç sahiplerine verildi. Küçük çocukları bulunan 23 aileye 79 paket süt dağıtıldı. 17 kişiye ayakkabı yardımında bulunuldu. 8 aileye temizlik malzemelerinden oluşan hijyen paketi verildi. Barınma sıkıntısı yaşayan bir aileye barınma imkânı sağlandı. Bayanlara yönelik sohbet ve seminerlerin verilmesi için Hürriyet mahallesinde Derneğimizin ikinci temsilciliği açıldı.  2017 Kutlu Doğum Siyer Sınavının ilçemizde de yapılması sağlanıldı. Sınavın tanıtımı için stantlar açıldı. 3 bin 500 dolayında kişi sınava katıldı. Köy ve ilçe merkezinde olmak özere toplamda 19 okulda sınav yapıldı. Kutlu Doğum ayı münasebeti ile 2 bin adet 'Hira'dan Yükselen Nur' adlı siyer kitabı vatandaşlara ücretsiz dağıtıldı. Onlarca basın açıklaması yapıldı.

Kaya ayrıca 2017 yılı içerisinde yaptıkları etkinlikleri taziye ve ziyaretleri, camilere yönelik faaliyetleri ve uzlaşma çalışmalarını başlıklar altında sıralayarak anlattı. (Sabri Acet- İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir