• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
ABD`den YPG`yi tanıma hamlesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD, Suriye kuzeyinde 4 bini aşkın TIR dolusu silah ve mühimmatla teçhiz ettiği PKK/PYD'ye ilişkin yeni bir adım atmaya hazırlanıyor. DEAŞ bahanesiyle Türkiye sınırında yeni bir hat inşa etmeye çalışan Washington, PKK/PYD kontrölü altındaki 28 bin kilometrekarelik alanı diplomatik olarak tanıma girişimi başlattı.

Suudi Arabistan`ın fonladığı Londra merkezli yayın yapan Şark el-Avsad haber portalına konuşan bir ABD`li diplomat, Beyaz Saray`ın Suriye politikasında yeni bir safhaya geçtiğini belirtti. Sözkonusu kaynağın verdiği bilgiye göre ABD Savunma Bakanı Jim Mattis, PKK/PYD kontrölündeki bölgeyi resmen tanımak için Suriye kuzeyine ‘diplomat` ekibi gönderdi.

PKK/PYD ile görüşen diplomatlar, burada bombalarla enkaza dönüştürülen bölgenin yeniden yapılandırması, altyapının güçlendirilmesi, ‘güvenlik güçlerinin` eğitimi ve ABD üslerinin bakımı/modernizasyonu konularında çalışma başlattı. Bu sürecin ardından atılacak adım ise Suriye`yi bölecek PKK'nin bir devlet olarak Washington tarafından tanınması olacak.

Kaynak: Yenişafak

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir