• DOLAR 34.278
  • EURO 37.439
  • ALTIN 2922.796
  • ...
Mavi Marmara Gazisi Almalı'dan Anlamlı Plaket
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Mavi Marmara Gemisi Gazilerinden ve aynı zamanda İHH gönüllülerinden olan A. Halim Almalı Mavi Marmara Gemisi'nde bulunduğu sırada İsrailli askerlerin saldırısı sonucu yaralanan kolunun tedavisi için gittiği Gönen'de Belediye Başkanı Hüseyin Yakar'a Mavi Marmara süreci boyunca verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.

 

İşte Balıkesir Gönen Belediyesi yetkililerinin dilinden teşekkür plaketi ile ilgili bilgiler: Filistin'e insani yardım malzemesi taşıyan Mavi Marmara Gemisi'nde yer alan ve İsrail askerleri tarafından gemiye yapılan baskın sırasında silahla kolundan yaralanan Abdulhalim Almalı, dün Başkan Yakar'ı makamında ziyaret ederek bu süreçte kendilerine verdiği destekten dolayı teşekkür etti. Abdulhalim Almalı yaralandıktan sonra göğsünden vurulmasına son anda önüne geçen bir İsrailli bayan gönüllünün engel olduğunu söyledi. Vanlı olan gönüllü aynı zamanda depremzede.

 

Almalı, baskın sırasında İsrail askerleri tarafından kolundan yaralandığını, gemideki hengâmenin sürdüğü sırada kolundan yaralı olmasına rağmen bir İsrail askerinin üzerine silah doğrulttuğunu ve tam bu sırada gemide bulunan İsrailli bir gönüllünün silahla arasına girmesiyle belki de olası bir ölümden döndüğünü söyledi. (Fikret Özkan, Mahmut Aytekin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir