• DOLAR 34.3
  • EURO 37.459
  • ALTIN 2922.608
  • ...
Urfalı Yetimlere Yetim-Der Sahip Çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Geçtiğimiz günlerde Çağrı TV ekranlarında yayınlanan Umut Kapısı programında izleyen herkesin yüreğini burkan Gök ailesinin dramını izleyen Yetim-Der yetkilileri harekete geçti.

Diyarbakır'dan Şanlıurfa'ya giden Yetim-Der yetkilileri Fikri Karavil ve Ömer Çelik, yetimleri deyim yerindeyse tepeden tırnağa giydirdi. 3 yıl önce babaları ölen Gök ailesi sefalet içinde yaşam mücadelesi veriyor. O günden beri 6 yetimiyle zorlu yaşam mücadelesinde Şanlıurfa Yardım Eli Derneği (YAR-DER) yardım ediyordu. Evin en büyük çocuğu 11 yaşında olan Hüseyin at arabacılığı yaparak ailesine destek olmaya çalışıyor. Akranları gibi okulda olması gereken Hüseyin maalesef sabah ezanında işe gitmek zorunda.


Çağrı TV ekranlarında yayınlanan "Umut Kapısı" programından sonra harekete geçen Yetim-Der, 6 yetimi tepeden tırnağa giydirdi. Yetim-Der Yetkililerinden Ömer Çelik Hoca yaptığı açıklamada, "Çağrı TV ekranlarında yetimlerin hayat standartları ve tespiti ile ilgili yapılan bir programda Şanlıurfa Yardım Eli Derneği'nin aracılığıyla ekranlara gelen bu yetimlerin durumlarına kayıtsız kalamadık. Biz de bu yetimlere giyim ve ayakkabı konusunda yardımcı olduk. Şuanda Urfa'dayız Şanlıurfa Yardım Eli Derneği'nin yol göstermesi, rehberliğiyle, çocuklara ayakkabı ve elbise alarak onları bir nebze sevindirdik. Dileğimiz bu konuda zenginlerimizin daha duyarlı olmasıdır" dedi. (Mehmet Demir - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir