• DOLAR 34.264
  • EURO 37.581
  • ALTIN 2915.45
  • ...
15 Dakikada Varis Ameliyatı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Son yıllarda büyük bir hamle gerçekleştirerek, bölgenin sağlık üssü olma yolunda ilerleyen Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi, hizmet kapsamını her geçen gün artırıyor. En zor cerrahi operasyonların bile başarıyla yapıldığı Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, endovenöz lazer ablasyon tekniğiyle, varis hastaları da şifa buluyor. 7 gün 24 saat kesintisiz sağlık hizmetinin sunulduğu Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin başhekimi Prof. Dr. Yusuf Yağmur, gayretleri sonucu varis kâbusu artık tarihe karışıyor.

Hiç Bir Ek Ücret Alınmıyor
Konuyla ilgili görüşlerini dile getiren Op. Dr Fırat Altın ve Op Dr Barış Kutas şunları söyledi: "Kentimizde sadece Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Kalp ve Damar Cerrahisi Kliniği'nde verilmekte. Bu hizmet için sosyal sağlık güvencesi olan hastalardan hiçbir ek ücret almadan son teknoloji ürünleriyle yapılmakta. Hastalardan istenen; kalp ve damar cerrahisi polikliğine başvurmaları, ameliyat olacaklarsa gerekli ameliyat hazırlıkları yapıldıktan sonra ameliyat sabahı hastaneye gelmeleri ve taburculuktan sonra doktor önerilerini yerine getirmeleridir. Kronik venöz yetersizlik veya halk arasında bilinen adıyla "varis" hastalığı batı toplumlarında halkın ortalama yüzde 20 ile yüzde 40'ını etkilemekte. Amerika ve Avrupada yapılmış olan çalışmalarda kadınların yüzde 25'inin, erkeklerin yüzde 15'inin etkilendiğini göstermekte.

Klasik cerrahi işlem süresi normalde yaklaşık olarak 1 saat iken bu teknikle yaklaşık olarak 15 dakika sürmekte. Ameliyat esnasında hastalar uyanık durumda ve hiçbir ağrı duymamaktadır. Lazer ile tedavi edilmeyi kabul eden hastalar gerekli tetkiklerin yapılmasından sonra ameliyat sabahı hastaneye geliyor, ameliyatı yapılıyor ve ameliyattan 2-3 saat sonra yürütülüyor ve aynı gün taburcu ediliyor. Taburculuktan sonra hastalar evlerinde rahatlıkla hareket etmekte ve 2 hafta sonra poliklinikte kontrolleri yapılmaktadır. Bu alanda yapılan çalışmalara bakıldığında lazer ile ameliyat olan hastaların hastanede kalış süresinin ve işe dönüş süresinin daha kısa olduğu ve ameliyat sonrası ağrı şikâyetinin daha az olduğu görülmüştür'"

Sigara Kesinlikle Bırakılmalı
Hastane bünyesine kazandırdığı ünitelerle vatandaşların takdirini kazanan Başhekim Yusuf Yağmur ise, 'Hastalarımız kesinlikle sigara içmeyecekler, çünkü sigara hastalığı tetikliyor' şeklinde görüşlerini dile getirdi.

Hastalar Çok Memnun
Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde varis tedavisi olarak sağlığına kavuşan hastalar ise çok memnun. 20 yılı aşkın bir süredir bu dertten muzdarip olduğunu belirten 41 yaşındaki Feyzullah Elik, "Allah razı olsun doktorlarımızdan. 20 yıldır bu acıyı yaşıyordum. İnşallah tedavi sonucu, sağlığıma kavuşacağım. Geçmiş dönemlerde Ankara veya İstanbul'a gidip tedavi olmaya çalışırdık. Tabii maddi ve manevi açıdan bir hayli yıpranırdık. Tabiri caizse Ankara buraya geldi" şeklinde memnuniyetini dile getirdi. (M. Salih Keskin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir