• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
FETÖ`den tutuklanan işadamı ev hapsi şartıyla tahliye edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'te FETÖ soruşturması kapsamında örgütünün "para kasası" olduğu iddia edilen ve TMSF'ye devredilen Naksan Holding'e yönelik açılan davada 21 sanık ile birlikte yargılanan Naksan Holding eski Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu, sağlık sorunları gerekçesiyle mahkeme tarafından ev hapsi şartıyla tahliye edildi.

Gaziantep'te geçtiğimiz yıl Temmuz ayında oğlu Taner Nakıboğlu ile birlikte tutuklanan ve soruşturma kapsamında Nakıboğlu'nun da aralarında bulunduğu 21 kişi hakkında Gaziantep 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesinde, 'silahlı terör örgütü yönetme, terörizmin finansmanı hakkında kanuna muhalefet, suç gelirlerinin önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerini aklama ve vergi usul kanununa muhalefet' suçlarından dava açıldı.

628 sayfalık iddianamede Naksan Holding bünyesinde bulunan 51 şirketin FETÖ sermayesi ile ticari alanda faaliyette bulunmak üzere kurulduğu ve FETÖ'ye ait iktisadi işletme olduğu belirtildi.

Nakıboğlu ailesinin, şehrin çeşitli yerlerindeki işyeri, konut, iş hanı gibi taşınmazları satarak yaklaşık 22 milyon doları başka bir hesaba aktardığı belirtilen iddianamede, holdinge kayyum atanmasından önce de holdingin içinin boşaltıldığı bilgisine yer verildi.

Daha önce avukatlarının sağlık sorunları nedeniyle tahliye talebi reddedilen Nakıboğlu'nun avukatları, bugün yine aynı istekle 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurdu. Talebi inceleyen mahkeme heyeti, bir süre önce anjiyo olan Cahit Nakıboğlu'nun sağlık sorunları nedeniyle cezaevinde kalmasının risk oluşturacağı gerekçesiyle ev hapsi şartıyla tahliyesine karar verdi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir