• DOLAR 32.452
  • EURO 34.754
  • ALTIN 2437.68
  • ...

24 Aralık 2017 tarihinde Resmi Gazete de yayımlanan 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameyle 'alt işveren işçilerinin kamuda istihdamı' için yapılan düzenleme 2 Ocak 2018 tarihinde yürürlüğe girdi. Düzenlemenin yürürlüğe girmesiyle birlikte kadroya geçmek isteyen taşeron işçiler, gerekli evrakları ve doldurdukları formları ilgili birimlere sunarak müracaatlarını yapmaya başladı.

Bu kapsamda Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesinde bin 300 taşeron işçisinin kadroya alınmasıyla ilgili başvuru işlemleri başlatıldı. Kadroya alınacak olmanın mutluluğunu yaşayan taşeron işçiler, yıllardır dört gözle bugünü beklediklerini dile getirdiler.

Hastanelerinde çalışan taşeron işçilerin gerekli evrakları, doldurdukları formlarla birlikte ilgili birimlere sunarak müracaatlarını yapmaya başladıklarını ve başvuruların 10 gün boyunca süreceğini belirten Gaziantep Tıp Fakültesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Suat Zengin, böyle bir çalışmanın yapılmasının kendilerini sevindirdiğini söyledi.

Zengin,  İLKHA muhabirine yaptığı açıklamada, bünyelerinde toplamda bin 300 taşeron işçinin çalıştığını belirterek, işçilerin kadroya geçiş için başvuru yaparken çok mutlu olduklarına şahit olduklarını söyledi.

"10 gün boyunca başvurular devam edecek"

Taşeron işçilerin yıllardır büyük bir beklenti içerisinde olduklarını anımsatan Zengin, "Gerçekten böyle bir çalışmanın yapılması öncelikle bizleri sevindirdi. İşçiler çok sevindiler. Bununla alakalı komisyonlarımız oluşturuldu. İlk başvurular başladı. 10 gün boyunca başvurular devam edecektir. Komisyonlarımız tarafından bu başvurular alınıyor. Değerlendirilip bir üst komisyona, sınav komisyonuna iletilecek. Bu da üniversitemiz bünyesinde kurulacak bir komisyondur. Sınavın sağlıklı ve sıhhatli olması için bu komisyon içerisinde hastaneyi temsilen bende bulunacağım. Umut ediyoruz ki sağlıklı ve sıhhatli bir sonuç alırız. Beklenti içerisinde olan bu kardeşlerimizde mutlu olurlar, daha bir şevk ve azimle çalışırlar."dedi.

"KHK'da sınavın tarifi yapılmıştır"

Bünyelerinde toplamda bin 300 taşeron işçinin çalıştığı bilgisini veren Zengin, "Tabi ki bin 300 kişinin başvuruları ilk günlerde biraz bir yoğunluk oluşturuyor. Hastanemizde, başvurularla görevlendirdiğimiz arkadaşlarımız var. Personellerimiz bilgisayar sistem üzerinden başvurularını yapıyor. Umut ediyorum 3-4 gün içerisinde başvuruları tamamlarız. Kanun Hükmünde Kararname'de sınavın tarifi yapılmıştır ve alt genelgede çıktı. Sınava gireceklerin kimi yazılı, kimi sözlü ve kimisi de sözlü ve yazılı olarak bu sınava tabi tutacağız. Sorular, arkadaşların yaptıkları işten çıkacağı için umut ediyorum hepsi başarılı olur." ifadelerini kullandı.

"İşçilerimiz bu düzenlemeye çok sevindi"

 Düzenlemenin taşeron işçileri sevindirdiği gibi kendilerini de sevindirdiğini belirten Zengin, "Yönetim olarak uzun süredir bizim de beklediğimiz bir düzenlemeydi. İşçilerimiz bu düzenlemeye çok sevindi. Genelgeyle sınırlar çizilmiş. Bizim yetkimiz dâhilinde olan kısım da ise elimizden geldiği kadarıyla işçi arkadaşlarımıza bu konuda yardımcı olmaya çalışacağız. Ama kanunun el vermediği ve bizim de bazı aşamayacağımız bir takım meseleler var. Bu konu üst komisyonlarda da ayrıca değerlendirilir." dedi.  

"Yeni işçi ihtiyaçlarını nasıl gidereceğimiz konusunda şu anda net bir bilgiye sahip değiliz"

Yeni süreçte taşeron kavramının ortadan kalkacağını ve bu süreçte ihtiyaç duydukları eleman ihtiyacını nasıl temin edecekleri hususunda bir belirsizliğinde yaşandığını belirten Zengin, "Yeni üniteler açtığımızda, yeni alımlar, yeni işçi ihtiyaçlarını nasıl gidereceğimiz konusunda şu anda net bir bilgiye sahip değiliz. Muhtemeldir ki son dönemde açıklanan 110 bin kadro içerisinde YÖK'e de kadro tahsisi yapılacak ve bu kadro içerisinde üniversitemiz bünyesinde özelde de belki hastanemize yeni kadrolar verilebileceğini de düşünüyoruz. Böylece oluşabilecek eksiklikleri de bu yeni kadroyla gideririz diye umut ediyoruz."şeklinde konuştu.

Kadroya alınacakları için çok mutlular

Uzun yıllardır taşeron olarak çalışan işçiler ise, yıllardır dört gözle bugünü beklediklerini ve kadroya alınacakları için çok mutlu olduklarını ifade ettiler.

12 yıldır taşeron işçi olarak çalıştığını ve yıllardır bu düzenlemeyi beklediklerini belirten Murat Gözel, "Yıllardır kadroya geçmeyi bekliyorduk. Taşeron işçiler bugünü bekliyorlardı. Çok iyi oldu. Başvurularımızı yaptık, gerekli evraklarımızı verdik. İnşallah 2 Nisandan sonra da kadroya geçeriz."temennisinde bulundu.

Yıllardır dört gözle bugünü beklediğini belirten Ali Demirci de,  mutluluğunu dile getirerek, "11 yıldır taşeron işçisiyim. Bu günü dört gözle bekliyorduk. Allah'a çok şükür beklentimiz oldu. Allah emeği geçenlerden razı olsun. Çok mutluyuz. Bugün kadroya geçiş işlemini başlattık."diye konuştu.

Başvuru yapan işçilerden Mahmut Yağmur da ise uzun zamandır kadro beklediğini dile getirerek şunları söyledi:

"Biz yıllardır bugünü bekliyorduk. Bu düzenlemeyi sevinçle karşıladık. Bu işe katkısı ve emeği olan herkesten Allah razı olsun. Kadro için başvurumuzu yaptık. Nisan ayına kadar bir güvenlik soruşturması olacak. Onu bitirdikten sonra da inşallah kadromuzu alacağız. Ben beş yıldır taşeron işçisiydim, bu yasayı bekliyorduk." (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)