• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Müftülük, Hac Kayıtları Başlıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman Müftülüğü bugün yaptığı açıklamada hac kayıtlarının 27 Mart - 12 Nisan 2012 tarihleri arasında yapılacağını belirti. Hacca gitmek isteyenler, Müftülüklere müracaat ederek veya Diyanet İşleri Başkanlığının http://hac.diyanet.gov.tr internet adresinden kayıtlarını yaptırabileceklerdir.

Yapılan açıklamada şu hususlara yer verildi.

Hac Müracaatlarına Dair Hususlar
1 - Hac ön kayıtları, "İlk Defa Kayıt Yaptırma" ve "Kayıt Yenileme" şeklinde iki ayrı kategoride yapılacaktır.

Hacca gitmek için ilk defa bu yıl müracaat edecek vatandaşlar, "İlk Defa Kayıt Yaptırma" kategorisinde olup bunlar kayıt ücreti olarak kişi başına 15 (on beş) TL ödeyeceklerdir. Bu ücret T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası, Albaraka Türk Katılım Bankası, Kuveyt Türk Katılım Bankası, Asya Katılım ve Türkiye Finans Katılım Bankalarından birine yatırılacaktır.

Geçen yıllarda müracaat ederek kayıtlarını yaptırmış ve aralıksız her yıl müracaatlarını yenilemiş olarak bu yıl müracaat edecekler ise "Kayıt Yenileme" kategorisinde olup bunlar herhangi bir ücret ödemeden kayıtlarını yenileyeceklerdir.

2 - İlk defa müracaat edecek vatandaşlar belirtilen bankalardan birine 15 TL kayıt ücreti gösterir dekontla ve nüfus cüzdan fotokopisi ile müftülüğe müracaatında alacağı "Hac Müracaat Form Dilekçe"yi dolduracaklar. Bu dilekçede; Hac ücreti, Konaklama türü ve hacda kalma süresi farklı olan kategorilerden birini tercih ederek ve bu kategori ile kuraya katılacaklar. Kaydını yenileyecek olanlar da Nüfus Cüzdan Fotokopisi ile Müftülüğe müracaat edecek ve Hac Müracaat Form Dilekçesini dolduracaklardır.

Diyanet İşleri Başkanlığının İnternet adresinden kaydını yaptıranlar da Müftülüğe gelerek kayıtlarını "Hac Kayıt Defteri"ne tescil ettirerek sıra numaralarını alacaklardır.

3 - Müracaatlarda; Eş, Anne, Baba, Kayınvalide, Kayınbaba, Kardeş ve Çocuk gibi birinci derecede akrabaların Engellilerin refakatçileri ile birlikte kuraya katılma talepleri karşılanacaktır.

Hac Konaklama Türleri
Geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da konaklama türleri;
1-Normal Konaklama,
2-Müstakil Konaklama,
3-Otel Konaklama diye 3 çeşit olacaktır.

Her türünde 1 -2 - 3 diye kategorileri ve her kategoriye göre Hacda kalma süresi ve hac ücreti farklıdır.

Hac Ücreti
Önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da hacıların hacda kalacakları Binaların / Otellerin Mekke'de Kabe'ye, Medine'de Peygamber Mescidi'ne olan mesafesi, verilecek hizmet çeşitliliği, kalacakları odalardaki yatak sayısı, hacda geçirecekleri süre gibi farklı şartlara göre hac ücreti değişik olacaktır.

Bu yıl ki hac ücretleri belirlenmemiştir. Bilahare belirlenecek olan hac ücretleri duyurulacaktır.  (Veysi Rüzgar - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir