• DOLAR 34.221
  • EURO 38.157
  • ALTIN 2898.32
  • ...
Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün son değerlendirmelerine göre, Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Doğu Anadolu'nun batısı ile Kırklareli, Tekirdağ, Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Şanlıurfa ve Diyarbakır çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların, Muğla il merkezi ve batısı ile kıyı Ege'de kuvvetli (21-50 kg/m2), Muğla'nın doğu ilçeleri ve Antalya'nın doğusunda (Manavgat, İbradı, Akseki, Alanya, Gündoğmuş ve Gazipaşa) kuvvetli ve çok kuvvetli (51-75 kg/m2), gece saatlerinden itibaren Adana çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) olmak üzere genellikle yağmur ve sağanak, Ege ve Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının, batı kesimlerde yağışla birlikte 2 ila 4 derece azalacağı, kuzeydoğu kesimlerde bir ila 3 derece artacağı tahmin ediliyor.

Kuvvetli yağış uyarısı!

Yağışların; Muğla il merkezi ve batısı ile Kıyı Ege'de kuvvetli (21-50 kg/m2), Muğla'nın doğu ilçeleri ve Antalya'nın doğusunda (Manavgat, İbradı, Akseki, Alanya, Gündoğmuş ve Gazipaşa) kuvvetli ve çok kuvvetli (51-75 kg/m2), gece saatlerinden itibaren Adana'da kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Ani sel, yerel su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, deniz üzerinde su hortumu oluşumu ve benzeri) dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Kuvvetli rüzgar uyarısı!

Rüzgarın; Güney Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusunda, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli (30-60 km/sa) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi, deniz ulaşımında aksamalar, ağaç ve direk devrilmesi ve benzeri) dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

BÖLGELERDE HAVA

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, Edirne dışında bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Ege: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Kıyı Ege ile Muğla il merkezinde kuvvetli (21-50 kg/m2), Muğla'nın doğusunda kuvvetli ve çok kuvvetli (51-75 Kg/m2) olması bekleniyor.

Akdeniz: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Antalya'nın doğu ilçelerinde (Manavgat, İbradı, Akseki, Alanya, Gündoğmuş ve Gazipaşa) kuvvetli ve çok kuvvetli (51-75 kg/m2), gece saatlerinden itibaren Adana çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor.

İç Anadolu: Parçalı ve az bulutlu, zamanla bölge genelinin çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra batısı ile zamanla bölge genelinin aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde doğusunda sis ve pus hadisesi ile buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Batı Karadeniz: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren batısı ile zamanla bölge genelinin hafif yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve az bulutlu zamanla iç kesimleri çok bulutlu, yarın sabah saatlerinden itibaren Amasya ve Tokat çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu: Az bulutlu, zamanla bölge geneli parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerden itibaren Malatya ve Elazığ çevreleri ile zamanla batısının yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde kuzey ve doğusunda yer yer buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve az bulutlu, zamanla batısının çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Gaziantep, Kilis ve Adıyaman ile gece saatlerinden itibaren Şanlıurfa ve Diyarbakır çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde kuzeydoğusunda yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

BAZI İLLERDE HAVA

Adana: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların, gece saatlerinden itibaren il genelinde kuvvetli olması bekleniyor. 15°C

Ankara: Parçalı ve zamanla çok bulutlu, sabah saatlerinde yer yer pus ve sisli, öğle saatlerinden itibaren aralıklı hafif yağmurlu 11°C

Diyarbakır: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren yağmurlu 11°C

Erzurum: Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu, sabah saatlerinde yer yer sis ve puslu 2°C

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 12°C

Muğla: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların, il merkezi ve batısında kuvvetli (21-50 kg/m2), doğusunda kuvvetli ve çok kuvvetli (51-75 kg/m2) olması bekleniyor. 10°C

Trabzon: Parçalı ve az bulutlu 14°C

Zonguldak: Parçalı ve zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren hafif yağmurlu 14°C (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir