• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Hac kayıtları 27 Mart Salı Günü Başlıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - 2012 yılında Hacca gitmek isteyenler için başvurular 27 Mart -12 Nisan 2012 tarihleri arasında yapılacak. 2011 yılında kur'aya katılanlar için 'Kayıt yenileme', ilk defa müracaat edecekler içinde 'ön kayıt' yaptırma usulünün uygulanacak.

 

2011 yılında ön kayıt yapan ve yedekte kalan hacı adaylarının kayıt işlemleri otomatik olarak yapılacak.

 

Bu yıl Hacı adayları, kayıtlarını il ve ilçe müftülüklerine bizzat başvurarak yapabilecekleri gibi elektronik ortamda da yapabilecek.

 

Hacı adayları, kayıtlarının yenilenip yenilenmediğini "http://hac.diyanet.gov.tr" adresinden salı gününden itibaren kontrol edebilecek. Durumunda değişiklik yapmak isteyenler müftülüklere başvurarak işlemlerini yaptıracak.

 

İlk defa yazılacak olanlar ise Diyanet İşleri Başkanlığınca belirlenmiş olan Ziraat Bankası, Halk Bankası, Vakıflar Bankası, Bank Asya, Albaraka Türk, Türkiye Finans ve Kuveyt Türk şubelerinden herhangi birine 15 TL yatırarak kayıtlarını müftülüklerden veya elektronik ortamda tamamlayabilecek.

 

Hacı adayları hangi kategoriyi tercih ederlerse, o kategoride kuraya girebilecek, dolayısıyla daha sonra kategori değiştiremeyecek.

 

Başvurularını müftülüklere yapılacakların, nüfus cüzdanı fotokopisi ile banka dekontunu dilekçeye eklemeleri gerekiyor.

 

Daha önce hacca gidenlerin müracaatı kabul edilmeyecek. Müracaatlardan veya kura çekiminden sonra hacca gittiği tespit edilenlerin ise, kayıtları iptal edilecek ve kayıt ücreti iade edilmeyecek.

Bu haberler de ilginizi çekebilir