• DOLAR 34.464
  • EURO 36.419
  • ALTIN 2913.085
  • ...
"Kadro bizim de hakkımız"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Karayolları Bingöl 84. Şube Şefliğine bağlı olarak taşeron firmada çalışan işçiler, taşeron işçi düzenlemesi ile 1 milyon 20 bin kişinin kadroya geçmesinin planlandığını dile getirerek, daha önce karayollarına bağlı taşeron firmada çalışanların hepsinin kadroya alınmasına rağmen, kendilerinin kadro dışı bırakılmasının haksızlık olduğunu söylediler.

Karayolları 8'nci Bölge Müdürlüğü, 84'ncü Şube Şefliğine bağlı olarak, taşeron firmada tekniker olarak çalışan Salih Torak, kadroya geçme şartlarını taşıyan taşeron işçilerle aynı durumda olduklarına rağmen, kendileri gibi binlerce işçinin, kadro kapsamı dışında bırakıldığını söyledi.

"Taşeron firmada işçi olarak çalışıyoruz, kadro bizim de hakkımız"

2014 yılının 6'ncı ayından bu yana Bingöl 84'ncü Şube Şefliğine bağlı olarak taşeron firmada çalıştığını ifade eden Torak, "Bu son KHK ile biz karayolları işçileri kapsam dışı bırakıldık. Kapsamamasının nedeni de  "Anahtar teslim, Müşavirlik" adı altında ihale yapıldığı için karayolları işçilerini kapsamıyor diye bir bilgi var. Gördüğünüz gibi arkadaşlar çalışıyor. Yaptığımız iş karayollarının asıl işidir. Temizlik olsun, kaza olsun, karayollarında görünen her şey bizim kendi ekiplerimiz var, kepçe, grayder, kamyon gibi araçlarla aktif olarak gece-gündüz çalışıyoruz." dedi.

Yetkililere seslenen Torak, "Burada karayollarında yaptığımız iş asıl iştir. Burada daha önce çalışan arkadaşlar da bu işi yaparak kadroya geçtiler. Bu hakkın bize de verilmesini istiyoruz." İfadelerini kullandı.

"Kadro verilen işçilerle aramızda her hangi bir fark yok, aynı işi yapıyoruz"

Karayolları 8'nci Bölge Müdürlüğü, 84'ncü Şube Şefliğine bağlı taşeron firmada şoför olarak çalışan işçilerden Yılmaz Aktay da şunları söyledi: "Kendim burada şoförlük yapıyorum. Yazın kamyonla yama ve diğer işlerde çalışmalar yapıyoruz. Kış aylarında da karla mücadele kapsamında ne deseniz yapıyoruz.  Sayın Cumhurbaşkanına sesleniyoruz. Herkese kadro var bize de olsun. Asıl işi yapan biziz. Bizimle alakalı olarak kadroya geçmemize engel olan  "Anahtar teslim, Müşavirlik" nedir?  Bunun bize anlatılması lazım, biz de bilelim. Kadro istiyoruz. Hele bakın bizim halimize. Kadro bizim de hakkımız. 2014 yılı 6'ncı ayından beridir çalışıyoruz. 3,5 yıldır çalışıyoruz, kendilerine kadro verilen işçilerle aramızda her hangi bir fark yok, aynı işi yapıyoruz. Yama olsun, trafik olsun, karla mücadele olsun karayolundaki tüm işleri yapıyoruz." (İLKHA) 












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir