• DOLAR 34.29
  • EURO 37.528
  • ALTIN 2919.799
  • ...
Erdoğan Obama İle Suriye`yi Görüştü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
SEUL - Seul`de ABD Başkanı Barack Obama ile bir araya geldi. Grand Hyatt Seoul Otel`de gerçekleşen görüşmede Başbakan Erdoğan`ın yanı sıra Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Genel Kurmay 2`inci Başkanı Hulusi Akar da hazır bulundu.
 
Yaklaşık bir buçuk saat süren görüşmenin ardından Erdoğan ve Obama ortak basın toplantısı düzenledi. Toplantının çok verimli geçtiğini belirten Başbakan Erdoğan, başta Suriye`deki durum olmak üzere İran ve Irak konularını görüştüklerini söyledi.
 
Öncelikli olarak Suriye`yi ele aldıklarını belirten Başbakan Erdoğan, Türkiye`nin, Suriye konusunda en önemli göç merkezi olduğuna dikkat çekerek, "Suriye konusunda seyirci kalmak mümkün değil, insani bir görevimiz var. Görüşlerimizin örtüştüğünü görmek bizi ayrıca memnun etti" dedi. Erdoğan, Türkiye`nin Suriye konusunda üzerine düşeni yapacağını kaydetti.
 
İran ve Irak konularını da değerlendirme imkanı bulduklarını ifade eden Başbakan Erdoğan, İran ziyaretinin ise Suriye merkezli olacağı belirtti.

Başbakan Erdoğan son olarak, "Bölücü terör örgütü ile mücadelede ABD`yi yanımızda görmek bizi ayrıca memnun etmiştir" ifadelerini kullandı.
 
ABD Başkanı Obama ise, görüşmede İran`ın da gündeme geldiğini dile getirerek, İran konusunda etkin adımlar gerektiğini ifade ederek, İran`ın yükümlülüklerini yerine getirmesi gerektiğini söyledi.
 
Obama ayrıca, Erdoğan`ı ABD`ye davet etti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir