• DOLAR 32.488
  • EURO 34.888
  • ALTIN 2420.46
  • ...
Siyonistlerden ilhak girişimi!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

1967'den bu yana Batı Şeria'da 131, Doğu Kudüs'te 10, Batı Şeria'nın tepelerindeki bölgelerde ise 116 işgal birimi kuran siyonistler, şimdi de Batı Şeria'daki yasa dışı işgal birimlerini, işgal ettikleri topraklara ilhak edilmesini öngören yasa tasarısını onayladı.

Likud Partisinin Merkez Komitesinin Kudüs'teki konferansında oylanan tasarıda, Batı Şeria'daki tüm işgal birimlerinde siyonist kanunların ve egemenliğinin geçerli olması ve daha fazla işgal birimi inşaatı yapılmasına imkan tanınması çağrısında bulunuldu.

Söz konusu tasarının kanunlaşarak yürürlüğe girebilmesi için üç farklı oturumda görüşülerek onaylanması gerekiyor.

Bu arada Filistin hükümet sözcüsü Yusuf el-Mahmud, Likud Partisi Merkez Komitesinin, Batı Şeria'daki yasa dışı işgal birimlerinin siyonistler tarafından işgal edilen topraklara ilhak edilmesini öngören yasa tasarısının onaylanmasına tepki gösterdi.

Kararı, Birleşmiş Milletler ve BM Güvenlik Konseyi kararlarının ihlali olarak nitelendiren Mahmud, "Filistin, ebedi başkenti Kudüs'le birlikte geçmişte olduğu gibi Arap bölgesi olarak kalmaya devam edecektir." ifadesini kullandı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın 6 Aralık'ta açıkladığı Kudüs'ü "siyonistlerin başkenti" olarak tanıma kararının ardından işgalciler, kutsal şehir ve işgal altındaki Batı Şeria'da yürüttüğü Yahudileştirme faaliyetlerine hız vereceğinin sinyallerini veriyor.

Filistin topraklarındaki işgal birimlerinde yaklaşık yarım milyon, Doğu Kudüs'tekilerde ise 220 bin siyonist ikamet ediyor. Terör rejimi, Batı Şeria'daki işgalci siyonistlerin sayısını kısa sürede bir milyona çıkarmayı hedefliyor. (İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir