• DOLAR 32.46
  • EURO 34.765
  • ALTIN 2434.478
  • ...
Son bir haftada düzenlenen operasyonların bilançosu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan haftalık bilgilendirmeye göre, 22-28 Aralık tarihlerinde, PKK'nin sürekli barınma alanı ve yurt içine geçiş güzergâhı olarak kullandığı Diyarbakır, Bitlis, Tunceli, Batman, Mardin ve Irak'ın kuzeyine yönelik yürütülen operasyonlara devam edildi.

Açıklamada özetle şu ifadelere yer verildi:

"Bu kapsamda, Diyarbakır'ın Lice, Hazro, Silvan, Kulp ilçeleri, Bitlis'in Tatvan, Sallıca ilçeleri, Tunceli'nin Hozat, Pülümür, Kızılmescit ilçeleri, Batman'ın Kozluk ilçesi ve Hasanko Mahallesi, Mardin'in Ömerli ilçesi ile Irak'ın kuzeyindeki Avaşin-Basyan ve Hakurk bölgelerinde operasyonlar gerçekleştirildi.

Operasyonlarda, 53 PKK'li öldürülürken, 14 piyade tüfeği, RPG-7 roketatar, tabanca, 3 av tüfeği olmak üzere toplam 19 hafif silah, 75 kilogram amonyum nitrat, 6 el bombası, 3 bin 184 hafif silah mühimmatı, 7 adet 60 milimetrelik havan mühimmatı, top mühimmatı, 12 RPG-7 mühimmatı, 15 RPG-7 roketatar sevk fişeği, 23 dinamit lokumu, 6 fünye, 28 şarjör, 2 telsiz, 7 el dürbünü, silah dürbünü, gece görüş dürbünü, 121 el yapımı patlayıcı yapımında kullanılacağı değerlendirilen LPG tüp ele geçirildi.

Operasyonlarda 14 EYP tespit edilerek imha edildi, 54 silah mevziisi, sığınak, barınak, mağara ve depo bulunarak, kullanılamaz hale getirildi.

Kaçakçılık ve uyuşturucu ile mücadeleye yönelik hudut hattında alınan tedbirler ve icra edilen operasyonlar neticesinde de 1 kaçak silah, 185 bin 10 paket kaçak sigara, 8 kaçak cep telefonu ele geçirildi.

Sınırlardan yasa dışı geçiş yapmaya çalışan 8 bin 596 kişi de yakalandı.

Operasyonlarda, 3 asker hayatını kaybetti, 9 asker yaralandı.

Suriye'nin kuzeyinde gerçekleştirilen harekât kapsamında Azez-Cerablus arasında bulunan toplam 243 meskun mahal ve 2 bin 15 kilometrelik alan kontrol altına alındı.

Bab bölgesinde patlayıcı ve mayın arama, temizleme çalışmaları sürdürülürken PKK/YPG unsurlarının Afrin'den doğuya, Münbiç'ten batıya doğru olabilecek saldırılarını durdurmaya yönelik alınan tedbirlerin uygulanmasına devam edildi.

Bu kapsamda özellikle Azez-Mare ve zaman zaman da Münbiç bölgesinden yapılan taciz ve saldırılara meşru müdafaa kapsamında karşılık verildi. Bölgede yürütülen altyapı, üstyapı, yerel yönetimlerin desteklenmesi gibi normalleşme çalışmalarına katkı sağlandı.

Astana mutabakatı kapsamında ateşkesin etkinliğinin artırılması, çatışmaların sona erdirilmesi, insani yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması, yerlerinden edilenlerin evlerine dönüşü için uygun şartların sağlanması ve ihtilafın barışçıl yollarla çözülmesi için uygun koşulların oluşturulmasına destek sağlamak amacıyla belirlenen Gerginliği Azaltma Bölgelerinden biri olan İdlib bölgesinde, TSK birlikleri Gerginliği Azaltma Kontrol Gücü olarak görev yapıyor.

Bu kapsamda 13 Ekim'de 1 Numaralı Gözlem Noktası, 23 Ekim'de 2 Numaralı Gözlem Noktası, 19 Kasım'da ise 3 Numaralı Gözlem Noktası tesis edildi. Diğer gözlem noktalarının açılarak faaliyete geçirilmesine yönelik çalışmalara devam ediliyor. TSK unsurları bölgedeki görevlerini Astana görüşmelerinde garantör ülkelerce mutabık kalınan angajman kuralları çerçevesinde sürdürüyor." (İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir