• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Silopili STK ve vatandaşlardan yılbaşı kutlamalarına tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yılbaşı gecesinde, İslam'da yeri olmayan görüntülerin sergilendiğini belirten Silopi'de faaliyet yürüten sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar, yılbaşı kutlamalarında harcanılan büyük miktarda paraların fakir, muhtaç ve engelli vatandaşların yararına kullanılabileceğini ifade ettiler.

Sefine-i Nuh Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Rıdvan Tatar, Yılbaşı gecesinin "sayılı ömür senelerinden bir senenin gitmiş olması, ölüm denen kesin hakikatin ebedi âleme biraz daha yaklaşmış olması, gençliğin elimizde tükenip gitmiş olması ve ihtiyarlık demlerinin gelmiş olması" anlamına geldiğini söyledi.

Tatar, HER yılbaşı gecesinde Müslümanların geçen yılların tefekkürünü ve muhasebesini yapması, varsa hataları, yanlışları affı için Allah'a bol-bol tövbe ve istiğfar etmesi tavsiyesinde bulundu.

Tatar, "Dinimiz İslam kâfirlere, münafıklara, batıl dinlere ve diğer ideolojik düşünce mensuplarına benzemeyi kesinlikle yasaklamıştır, haram kılmıştır. Noel baba gibi, yılbaşı gibi diğer dinlerin alameti sembolü olan bu günleri tanzim etmek, bu günleri kutlamak, bugün kutlanan tertip edilen günlere iştirak etmek, bugünlere mahsus hindi kesmek, yemek ziyafetleri vermek, bu güne mahsus çocuklarına bayram elbisesi almak kesinlikle caiz değildir. Kim onlara benzerse o da onlardandır." dedi.

Silopi Engelliler Derneği Başkanı Abdullah Süer, yılbaşı için harcanan paraların engelliler yararına kullanılmasının daha hayırlı olacağını belirtti.

Süer, "Milli piyangoya, şans toplarına, böyle tür şeylere harcayacağımız parayla bir tekerlekli sandalye alınsa, bir engelli kardeşimze verilse en azından onların yürüme imkânı olur. Dünyayı görme ve gezme imkânları olur." dedi

Girik Amo Koruma, Kalkındırma, Sanat ve Kültür Derneği Başkanı Kemal Özdemir, İslam dininde yasaklanılan piyango gibi kumar oyunlarının sözde'talihli'nin evinin yıkılmasına, çocuklarının heba olmasına ve aile düzeninin bozulmasına neden olduğuna dikkat çekerek "Kumara para verileceğine, o paranın bir fakir fukaranın gıda ihtiyacına yâda bir öğrencinin bir ayakkabısına ya da bir kırtasiye giderine harcanmasını isteriz." önerisinde bulundu.

Vatandaşlardan Emrah Sevgi ise şunları söyledi: "Her yıl düzenlenen Milli Piyango yarışmalarından binlerce insanın cebinde parası ne yazık ki tüketiliyor. Bu tüketilen paralarla çok aç insan, yetim insan, parası olmayan ve sokaklardaki insanlara yardım edilebilir. Ama nitekim ki emperyalist güçler tarafından halkımız bu tür kumar oyunlarıyla tüketiliyor ve sömürülüyor. Biz artık böyle sömürülmek istemiyoruz. Halkımızın daha duyarlı, günah olan, haram olan şeylerden uzak durmasını istiyoruz. Piyango çıkan kişilerin hayatlarını okuyoruz. Kimisi karısını boşuyor kimisi çocuklarını bırakıyor kimisi evini satıyor. Kimisi de bu illet peşinden kendisini kaybediyor. Bu tür zararlı şeyleri bu toplumda, bu ülkede istemiyoruz. Tüm yetkililere buradan artık bu tür şeylerin kaldırılmasını istiyoruz. Biz Müslüman bir ülkeyiz ve bir Müslüman ülkeye bu tür şeyler hiç yakışmıyor."

Kur'an kursu öğrencisi Harun Üzen ile Yusuf Üzen de yılbaşı gecesinde Müslümanların geceyi dua ve ibadetle geçirmesi gerektiğini söyledi. (Ahmet Uçar- İLKHA)
























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir