• DOLAR 34.256
  • EURO 37.631
  • ALTIN 2910.567
  • ...
DEDAŞ`tan "Diyabakır`da Bitcoin üretildiği" haberlerine ilişkin açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dicle EDAŞ, basında yer alan "Diyarbakır'da bir evde fabrika kadar elektrik tüketilmesi nedeniyle operasyon yapıldığı, evlerde ve ahırlarda Bitcoin üretildiği" iddialarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Açıklamada, yetkililerden veya vatandaşlardan 'kaçak elektrikle Bitcoin üretildiğine' dair kendilerine ulaşan bir ihbar olmadığını belirtildi.

Gazetecilerden gelen kaçak elektrikle mücadele sorularına verilen bir yanıtın, Bitcoin sorusuna verilen bir yanıt gibi kamuoyuna sunulmasının gerçeklerle uyuşmadığı ifade edilen açıklamada şirketin hiçbir yetkilisinin, hizmet verdikleri illerde Bitcoin'e yönelik bir operasyon yapıldığına dair bilgisinin olmadığı yönünde açıklamada bulunmasına rağmen bu yönde haberlerin yer almasının anlaşılamaz olduğu kaydedildi.

Açıklamada ayrıca, olası Bitcoin kurnazlıklarına karşı vatandaşların dikkatli olmaları gerektiği konusunda da uyarı yapıldı.

Dolandırıcıların, kaçak elektrik kullanarak Bitcoin kazancı elde etme vaadiyle kendilerine teklif getirmesi durumunda vatandaşların buna müdahil olmamaları gerektiği belirtilen açıklamada, bir yatırım aracı olup olmadığı ekonomi uzmanlarınca bile tartışılan Bitcoin'den para kazanmayı düşünürken, kaçak elektrik kullanımından doğacak maddi zararlar ve olası icra işlemleri veya tekrarında hapis cezasıyla sonuçlanabilecek yasal sorumluluklar hakkında uyarıda bulunuldu. (Abdurrahman Tetik- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir