• DOLAR 34.273
  • EURO 37.692
  • ALTIN 2910.464
  • ...
"Kimlik kartı bedeli 2018 itibarıyla güncellenecek"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siirt Valiliği tarafından yapılan açıklamada, son zamanlarda bazı basın yayın organları ile sosyal medyada, kimlik kartlarının dağıtımının yıl sonu itibarıyla sona ereceği ve kimlik kartı bedelinin fahiş oranda artacağı yönünde asılsız haberlerin yer alması üzerine Siirt Merkez İlçe Nüfus Müdürlüğünde yoğunluk ve izdihamın oluştuğu belirtildi.

Nüfus kimlik kartlarının dağıtımının yıl sonu itibarıyla sona ereceği ve kart bedelinin fahiş oranda artacağı yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığının bildirildiği açıklamada, "Kimlik kartı bedelinin 2018 yılı itibarıyla 'Değerli Kağıtlar' değerleme oranlarıyla güncellenecek ve bu oran asılsız haberlerde iddia edildiği gibi yüksek olmayacaktır." denildi.

Türkiye'de nüfus cüzdanlarının 2023 yılına kadar yenilenmesinin hedeflendiğinin kaydedildiği açıklamada, mevcut nüfus cüzdanlarının geçerliliğini yitirdiğine dair herhangi bir son tarih ve yasal düzenlemenin bulunmadığı ifade edildi.

Açıklamada, vatandaşların bu konuda daha sağduyulu davranmaları ve asılsız haberlere itibar etmemeleri gerektiği belirtildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir