• DOLAR 34.26
  • EURO 37.617
  • ALTIN 2909.561
  • ...
Hamas`tan yeni "esir takası" anlaşması hazırlığı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas Siyasi Büro Üyesi Fethi Hammad, Gazze'nin kuzeyindeki Beyt Hanun Sınır Kapısı yakınlarında basına yaptığı açıklamada, siyonistlerle yeni bir "esir takası" anlaşması hazırlığı içinde olduklarını söyledi.

Hammad, Filistinli esirlere karşı karşı vefalı olduklarını kaydederek, "Hapishanedeki Filistinli esirlerin özgürlüklerine kavuşması için ikinci 'Esirlere Vefa' anlaşmasını hazırlıyoruz." dedi.

Hammad, Filistinli esirlerin sıkıntılarından kurtulacakları günün yakın olduğunu da dile getirdi.

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, siyonistlerin 2014'te Gazze'ye yönelik saldırıları sırasında 2'si asker 4 işgalcinin esir alındığını açıklamıştı. Kassam Tugayları, bu kişilerin durumu hakkında ise herhangi bir bilgi vermemişti.

Terör çetesi, önce söz konusu askerlerden Hadar Goldin ve Oron Şaul'un 2014'teki Gazze saldırılarında öldüğünü duyurmuş, ancak Savunma Bakanlığı askerlerin durumunu "kayıp ve esir" olarak değiştirmişti.

Hamas ile terör çetesi arasında 18 Ekim 2011'de yapılan takas anlaşmasıyla 2006'da esir alınan siyonist asker Gilad Şalit'e karşılık bin 27 Filistinli esir serbest bırakılmıştı.

Öte yandan işgal zindanlarında yaklaşık 7 bin Filistinli olduğu belirtiliyor. (İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir