• DOLAR 32.684
  • EURO 35.236
  • ALTIN 2442.536
  • ...
Adıyaman halkından yılbaşı kutlamalarına tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yılbaşı kutlamaları ve Milli Piyangonun toplumu ifsat eden yönlerine dikkat çeken Adıyamanlılar, bu iki tehlikenin haram kılındığına işaret ederek Müslümanların bunlardan kaçınması gerektiğini belirttiler.

Yılbaşına has etkinliklerin, Müslümanların inancında yer alamayacağını belirten Mustafa Doğmuş, "Noel Baba" gibi hayali varlıkların saçmalığına dikkat çekti.

Doğmuş, "Noel Baba aslında Hristiyan çocuklara oyunca Müslüman çocukların üzerine bomba atan bir kültürün temsilcisidir. Yılbaşı kutlamalarını kınıyorum ve devletin bunu resmileştirmesine tepkiliyim. Milli Piyango gibi alın teri olmayan bir paranın kimseye bir hayır getirmeyeceğini düşünüyorum. Zaten bugüne kadar kazananların hiçbiri de bir hayır görmedi." ifadelerini kullandı.

Yılbaşında alınan biletlerin ve yapılan kutlamaların haram olduğunu hatırlatan Gaffari Polat ile Yakup Vural, bu tür kutlamaların Yahudi ve Hristiyanlara has olduğunu söyledi.

Ramazan Demirelli ise yılbaşı gecesinin ibadet, tefekkür, bir yılın muhasebesi ve dua ile idrak edilebileceği tavsiyesinde bulundu.

Yılbaşında alınan biletlerin ve yapılan kutlamaların haram olduğunu hatırlatan Gaffari Polat, Yakup Vural, Vedat Doğmuş, Yasin Demirelli ve Mehmet Korkmaz da bu tür kutlamaların Yahudi ve Hristiyanlara has olduğunu söyledi.  (Cemil Özdaş - İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir