• DOLAR 32.586
  • EURO 35.057
  • ALTIN 2458.575
  • ...
Mescid-i Aksa`yı halıya işliyorlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADIYAMAN - (AA) Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, düzenledikleri kursa katılanların Mescid-i Aksa ve Kubbet-üs-Sahra'nın motifini halıya dokuyacaklarını belirterek halıyı 24 Aralık Pazar günü AK Parti İl Kongresi için kente gelmesi beklenen Başbakan Yıldırım'a hediye edeceklerini ifade etti.

Kutlu, "Usta öğreticimiz ve öğrencileri, Başbakanımızın gelişi sebebiyle Türkiye'de ilk defa olacak, 3 boyutlu halı dokumak istediklerini söylediler. Ön planda Kubbet-üs-Sahra, arka planda Mescid-i Aksa'nın bulunacağı ipek ve yünden oluşan halıyı dokuma işlemleri devam ediyor. İnşallah pazar gününe yetiştirmeye gayret ediyoruz." dedi.

"Halı dokuma için 3 kişilik ekip çalışıyor"

Halıcılık usta öğreticisi Münevver Çelik ise 3 boyutlu halının eninin 100, boyunun ise 80 santimetre olacağına işaret ederek "Halının yapımında 3 kişilik ekip çalışıyor. İnşallah pazar gününe kadar bitirip Başbakanımıza ileteceğiz." diye konuştu.

Öğrencilerden Kibar Tünay da Başbakan Yıldırım'a Mescid-i Aksa dokumalı bir halı hediye edecekleri için çok mutlu olduklarını kaydetti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir