• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Batmanlı Gazetecilerden İl Sağlık Müdürüne Ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Kısa adı BM-GYC olan Batman Mezopotamya Gazeteciler ve Yayıncılar Cemiyeti, Batman İl Sağlık Müdürü Dr.İhsan Bodakçi'yi makamında ziyaret etti. BM-GYC Genel Başkanı M. Kemal Çelik, yönetim kurulu ve cemiyet üyelerinin hazır bulunduğu ziyarette Batman'ın sağlık sorunları, yatırımlar ve basının durumu ele alındı.

 

Batman'daki sağlık yatırımlarının ve İl Sağlık Müdürlüğü binasının yetersizliğinin sorulması üzerine Dr. Bodakçi, binanın Batman'ın nüfusuna ve personel sayısına göre yetersiz olduğunu söyledi. Dr. Bodakçi, yeni teşkilat yasasıyla Sağlık İl Müdürlüklerinin bölündüğünü, halk sağlık müdürlüğü ve il sağlık müdürlüğü olarak ikiye ayrıldığını belirterek, "Binalarımız, araçlarımız ve demirbaş malzemeler dahil hepsi ikiye bölünecek" dedi.

 

Kadın Doğum Hastanesinin durumunun sorulması üzerine Dr. Bodakçi, ellerindeki en büyük projenin "Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Projesi" olduğunu ifade ederek, yapım sürecinin devam ettiğini ve Sağlık Bakanlığının sağlık kompleksi içinde bunun yapılacağını kaydetti.

 

Dr. Bodakçi, basının toplum hayatının vazgeçilmez unsurlarından biri olduğunu, olup bitenlerden basın sayesinde haberdar olunduğunu ve doğru biçimde topluma ulaşmasının en büyük etkisinin gazeteciler olduğunu belirterek, "Çok önemli bir vazife yapıyorsunuz, iyi ki varsınız. Sizlerin desteğiyle Batman'ın sağlıkla ilgili sorunlarını çözeceğiz" dedi.

 

Yapacakları çalışmalarda basının desteğini yanlarında görmek istediklerini dile getiren Dr. Bodakçi, "Hata ve eksikliklerde bizleri uyaran basın, eleştirileriyle bizleri doğruya yönelten basına ihtiyacımız var" şeklide konuştu.

 

BM-GYC Genel Başkanı M. Kemal Çelik ve cemiyet üyeleri de, eleştirilerinde yapıcı olmaya dikkat ettiklerini ve memleketin faydasına olacak hizmetleri kendilerinin de istediklerini belirterek, kimseye bu anlamda bir tavırları olmadığını ve halkın yararına olan sorunları gündeme getirmeye çalıştıklarını söylediler. (Halid Coşkun - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir