• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
"235 bin dekar alan sulu tarıma kavuşacak"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır'ın merkez Yenişehir ilçesinde DSİ toplantı Salonu'nda Tarım Sektörü Değerlendirme Toplantısı yapıldı.

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nun başkanlık yaptığı toplantıya, ziraat fakültesi ve veteriner fakültesi dekanları, üretici birlikleri başkanları, ziraat odaları başkanları, finans sektörü ve banka temsilcileri, DSİ bölge müdürü ve kamu kurum ve kuruluş yöneticileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Güzeloğlu, yapımı tamamlanacak barajlar ve sulama kanallarıyla birlikte Diyarbakır'da 235 bin dekar alanın sulu tarıma kavuşacağını söyledi.

Güzeloğlu, "Diyarbakır toplam yüz ölçümü içerisinde 6 milyon 959 bin dekarlık çok önemli bir üretim alanına sahiptir. Diyarbakır, Türkiye çapında üretim perspektifine baktığımız zaman özellikle bitkisel üretimin ve buna bağlı olarak temel üretim konularında proje bazlı olarak gerçekleştirilen bütün yatırımların içerisinde çok önemli bir yerde konumlanmaktadır. GAP'tan sonra Türkiye'nin en büyük entegre alan yönetimi ve sulama projesi, Silvan projesi ilimiz sınırlarında devam etmektedir. Bu projede Silvan barajı dâhil Silvan projesi içinde 8 barajımız yer almaktadır. Yapımı hızla devam eden yaklaşık 4'ünün tamamlanma ve sulama kanallarıyla birlikte faaliyete geçme aşamasına yaklaştığı bu projede inşallah proje büyüklüğü ve bütünü tamamlandığında 235 bin dekar alan sulu tarıma kavuşacaktır. Bu, dünya çapında çok büyük bir tarımsal üretim alanı suyla buluşturmak bereket, refah ve zenginliğin bu kadim topraklarda dünya çapında bir üretim merkezine dönüşmesini sağlamak olacaktır." dedi.

İstihdam adına tarım sektörünü çok önemsediklerini belirten Güzeloğlu, "Yeni dönemde istihdam adına da tarım sektörünü çok önemsediğimizi belirtmek istiyorum. İstihdama dönük projelerde kırsal ve tarımsal üretim projelerinin çok önemli bir yer tuttuğunu da belirtmek istiyorum. Bu noktada devam eden çalışmalarımızda hem istihdama dayalı hem de insanımızı doğduğu ve kendisine ait olan alanlarda yaşayıp doğduğu bir prosesin içerisinde tutmamız bu perspektifte kullanılan bir alan bahşettiği zenginlikleri insanımız, ilimiz ve ülkemiz için kullanmamız temel bir hedefimiz olacaktır." ifadelerini kullandı. (Mehmet Çelik-İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir