• DOLAR 32.449
  • EURO 34.79
  • ALTIN 2446.011
  • ...
Müslüman Âlimlerden işgal rejimiyle normalleşmeye karşı sözleşme
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Âlimler “Siyonist işgal rejimiyle ilişkileri normalleştirmeye karşı sözleşme” adıyla İstanbul`da düzenledikleri konferansta, bu girişimin amacı İslam dünyasında Siyonist rejimle ilişkileri normalleştirme dalgasının önünü kesmek olduğunu belirterek, sözleşmeye 26 ülkeden 300`den fazla âlimin imza attığını ifade ettiler.

ABD Başkanı Donald Trump`ın Kudüs`ü Siyonist işgal rejimi İsrail`in başkenti kabul etme kararından sonra yapılan bu konferans ve yayınlanan sözleşme anlamlı bulundu.

44 maddeden oluşan sözleşmede işgal rejimiyle ilişkileri normalleştirmenin şeri hükmü beyan edilerek, delilleriyle bunun şer`an haram olduğu ifade edildi.

Açıklamada, âlimlerin işgalciyle ilişkileri normalleştirmeyi haram saymalarının semavi hukukla, uluslararası kanunlarla da uyumlu olduğu hatırlatılarak, işgalciyle ilişkileri normalleştirme amacını güdenlerin güttükleri amaç ve hedefin şer`an muteber olmadığı, bu ilişkinin Filistin ve ümmete zarar verdiği belirtildi.

Âlimler, İsrail varlığının şer`an geçersiz olduğunun altını çizdiler.

Âlimler yayınladıkları sözleşmede, silahlı direniş dahil her türlü direnişle işgalciye karşı durmanın dinin ve uluslararası hukukun güvencesi altında olduğunu belirterek, İsrail ile anlaşmalar yapılmasının haram olduğunu, yapılsa dahi batıl ve yok hükmünde olduğunu söylediler.

Yayınlanan sözleşme, başta Arapça, İngilizce, Türkçe ve Fransızca olmak üzere dokuz dille hazırlanıp basın mensuplarıyla konferansa katılanlara dağıtıldı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Bu haberler de ilginizi çekebilir