• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Vali Karaloğlu Öğrencilere 100 Adet Konteyner Sözü Verdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN-23 Ekim`de yaşanan Van depreminin ardından ihtiyaç sahibi vatandaşlara Van Valiliği ekipleriyle yardım ulaştıran YYÜ Öğrenci Konseyi şimdi de okullarına dönmeye başlayan öğrencilerin sorunlarını Van Valisi Münir Karaloğlu`na iletti. Vali Münir Karaloğlu`nu makamında ziyaret eden Öğrenci Konseyi Başkanı Murat Çakır ve Yardımcısı Arife Soydan, deprem sonrası yaptıkları çalışmaları anlattı. Konsey Başkan Çakır, Mart ayının ilk haftasında Van`a dönmeye başlayan YYÜ öğrencilerinin tek sorunlarının barınma olduğunu dile getirdi. Şehir merkezinde öğrenci Konseyinin idari işlerini yürütmesi için bir büroya ihtiyaçlarının olduğunu ifade eden Çakır, Vali Münir Karaloğlu`ndan bu konularda destek istedi.

Vali Karaloğlu da öğrenci konseyi üyelerinin deprem sonrası ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardım etmelerini memnuniyetle karşıladığını belirterek, öğrencilerin barınmaları için de Valilik tarafından oluşturulan 100 konteynerin tahsis edileceği sözünü verdi. Öğrencileri deprem psikolojisinden uzaklaştırmak için 85 metre karelik bir sosyal etkinlik çadırının da verileceğini belirten Karaloğlu, şehir merkezinde büro tahsisi konusunda da yardımcı olacağını sözünü verdi.

YYÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Murat Çakır ve Başkan Yardımcısı Arife Soydan, Vali Karaloğlu`nun yakın ilgisinden ve sorunlarının çözümü için kendilerine vereceği destekten dolayı teşekkür ettiklerini dile getirdi. (Haşim Tosun-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir