• DOLAR 32.452
  • EURO 34.753
  • ALTIN 2436.25
  • ...
"İçimizden bir Selahaddin doğacak ve Kudüs`ü geri alacağız"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şırnak'ın Silopi ilçesindeki vatandaşlar sömürgeci ABD'nin şer planına sert tepki göstererek, Kudüs'ün siyonist işgalcilerin başkenti olmasını kabul etmediklerini ifade ettiler.

Sömürgeci ABD Başkanı Donald Trump'un Kudüs'ü işgalci terör çetesi israilin başkenti yapma teşebbüsüne sert tepkiler gelmeye devam ediyor. ABD'nin şer planı, Kudüs'ü israillin başkenti olarak ilan etmesi nedeniyle İLKHA muhabirine değerlendirmelerde Silopiler, dünya Müslümanlarına seslenerek bu terör çetelerine karşı bir olmaya davet ettiler.

ABD'nin şer planına tepki gösterenlerden berber esnaflığı yapan Mesut Bilişik, Trump'ın Kudüs'ün işgalcilerin başkenti olduğunu ilan etmesini kabul etmediklerini, Kudüs'ün siyonist işgalcilerin, Amerikan'ın değil, Müslümanların ilk kıblegahı olduğunu ve ebediyen de öyle kalacağına vurgu yaparak, şiddete, rezalete ve baskıya hayır dediklerini ifade etti.

"Müslümanlar olarak yapılan bu zulme, şiddete ve işkenceye dur dememiz lazım"

Kudüs fatihi Selahaddin Eyyubi'nin, "Kudüs işgal altındayken ben nasıl gülebilirim" sözünü hatırlatarak konuşan Berber Mesut Bilişik, ''Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın bulunduğu Filistin toprakları Müslümanların kutsal topraklarıdır. Buralar isra ve miraç olaylarının yaşandığı mübarek yerlerdir. İslam komutanı Selahaddin Eyyubi'nin, 'Kudüs işgal altındayken ben nasıl gülebilirim.' Sözü Müslümanlara Kudüs'ün ne kadar önemli olduğunu anlatıyor. Müslümanlar olarak yapılan bu zulme, şiddete ve işkenceye dur dememiz lazım. Diğer İslam ülkelerinde bu şiddete karşı dur demelerini ve bu olaya bir an önce el atmalarını istiyorum. Amerikan başkanı Trump'ın Kudüs'ün israilin başkenti olduğunu ilan etmesini kabul etmiyoruz. Kudüs, israilin değil Amerikan'ın değil biz Müslümanların ilk kıblegahıdır.  Öyledir öyle olacak.  Biz bu şiddete biz bu rezalete biz bu baskıya hayır diyoruz. Amerikan başkanı Trump'ın Kudüs'ün israilin başkenti olarak ilan etmesini bir Müslüman olarak kabul etmiyoruz." ifadelerini kullandı.

"Biz israil ve Amerikan ile değil, İslam ile beraberiz"

Vatandaşlardan Abdülhamid Sancar da "Kudüs'ün kâfirlerin Yahudilerin israilin ve Amerikan'ın eline geçmesini istemiyoruz. Biz ebeden İslamiyet'in elinde olmasını istiyoruz. Kudüs İslam'ın merkezidir.  Müslümanların ve peygamberlerin yerleridir. Hz. Muhammed Mustafa Kudüs'te miraca yükselerek Allah ile konuşmuştu. Biz israil ve Amerikan ile değil,  İslam ile beraberiz.  Biz Müslümanız. İslam'ın ve Müslümanların yoldaşıyız. İsrail ve Amerika Ortadoğu'ya Müslümanları çok sevdikleri ve Müslümanların menfaatleri için girmediler. Ticaretleri menfaatleri için girdiler. İşleri güçleri Müslümanları birbirine çatıştırıp silahlarını satmaktır. Amerika Suriye ve Irak'ı girip yerle bir ettiler. Biz Müslümanların sahabe devrindeki bir ve kardeş olmalarını istiyoruz.  Kâfirlerin zulmüne ve baskısına sessiz kalmalıdırlar. Biz Müslümanların hıyanetle değil, kardeşlikle bir araya gelmelerini istiyoruz. Dünya Müslümanları Selahaddin Eyyubi'nin zamanında gibi bir araya gelmelerini, Kudüs'ün İsrail'in başkenti olmasını engellemelerini ve Kudüs'ü fethetmelerini istiyoruz." dedi.

"İçimizden bir Selahaddin Eyyubi doğacak ve Kudüs'ü tekrar geri alacağız"

Siyonist işgalcileri sadece kınamakla yetinmeyip fiilen de tüm ilişkilerin kesilmesi gerektiğini belirten İmam Hatip öğrencisi Fahrettin Eren, "Terör devleti İsrail ve işbirlikçilerine hiçbir insanoğlu sessiz kalmamalı, tepkilerini göstermelidir. Sadece kınamakla olmaz bu iş fiilen de harekete geçmeliyiz. Bize savaş açanlara bizlerde tepki gösterip ve onlara karşı hareket geçmeliyiz. İslam coğrafyasını kanımızın son damlasına kadar korumalıyız. Bilinsin ki, içimizden gene bir Selahaddin Eyyubi doğacak o Kudüs'ü tekrar geri alacağız. İnşallah İslam âlemide uyanacak. Buradan İslam âleminde sesleniyorum, Kudüs hakkında duyarlı olun ve Kudüs'e sahip çıksın. Kudüs'ü Ortadoğu'yu kan gölüne çeviren İsrail'e bırakmasınlar." ifadelerini kullandı

"İlk kıblemiz olan Kudüs'ü işgalcilere bırakmayacağız"

Terzi olan Hikmet Erkan ise ABD'nin şer planını kabul etmediklerini dile getirerek, "Amerikan'ın Kudüs'ü israilin başkent ilan etmesini kabul etmiyorum. İlk kıblemiz olan Kudüs'ü işgalcilere bırakmayacağız.  Müslümanlar buna sessiz kalmamalı ceddimiz Selahaddin Eyyubi gibi Kudüs özgürlüğü her şeyi yapmalıyız." dedi

"Siyonistlerin Kudüs'ten def edileceği günü sabırsızlıkla bekliyoruz"

Vatandaşlardan Siraç Bölüş, "Amerikan'ın Kudüs'ü işgal etmesini ve Kudüs'ü israilin başkenti olarak ilan etmesini kabul edilemeyecek bir şeydir. Emperyalistler şunu bilsinler ki, Kudüs İslam'dır İslam kalacak Siyonistlerin Kudüs'ten def edileceği günü sabırsızlıkla bekliyoruz. İnşallah tez zamanda orası Müslümanların eline geçer. Dilerim ki Allah'tan o Siyonistler belalarını bulurlar." Şeklinde konuştu.

6 yaşındaki Muhammed Mursi Akyel ise "Allah Amerikan'ın ve siyonist işgalcilerin belasını versin" diyerek, Kudüs'ün İslam olduğunu ve İslam kalacağını ifade etti.

''Kudüs İslam'dır Allah'ın yardımıyla kıyamete kadar İslam kalacaktır.''

7'inci sınıf öğrencisi Ahmet Ökten ise şöyle konuştu: "israilin Kudüs'ü Filistin'i işgal etmesini kabul etmiyorum. Yahudi ve Hristiyanlar Kudüs'ü işgal ederek Müslümanları katletmek istiyorlar.  Bu şer oyunları kınıyorum. Kudüs İslam'dır Allah'ın yardımıyla kıyamete kadar İslam kalacaktır. Allah'ın laneti israil ve Amerikan'ın üzerine olsun. Müslümanlar Kudüs için birleşsin."

"Kudüs'e ses verin!"

Vatandaşlardan Haşim Turandır, ''Amerikan'ın Kudüs'ü işgal etmesini ve israilin başkenti olarak ilan etmesini bir Müslüman olarak kabul etmiyorum.  Dünya Müslümanları bu teşebbüse karşı bir olmalıdır. Kudüs İslam'ındır İslam kalacak.  Tüm Müslümanlara çağırım: Kudüs'e ses verin." ifadelerini kullandı. (Ahmet Uçar - İLKHA) 


































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir