• DOLAR 32.585
  • EURO 35.049
  • ALTIN 2459.926
  • ...
"Bu halkın sorunları Peygamberi tanımayla çözülür"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye genelinde bu yıl "Onu Oku, Onu Yaşa" temasıyla 7'ncisi düzenlenecek olan Siyer Sınavı kayıtları için Peygamber Sevdalıları Platformu Siirt Koordinatörlüğü tarafından stant açıldı.

Türkiye geneli 18 Şubat 2018'de "Onu Oku, Onu Yaşa" sloganıyla düzenlenecek Siyer Sınavı için çalışmalarının aralıksız sürdüğünü beliren Peygamber Sevdalıları Platformu Siirt Koordinatörü Sabahattin Keleş, özellikle gençlerin sınava büyük bir ilgi gösterdiğini belirtti.

Keleş, sınav başvuruları için Siirt merkez ve Kezer Yerleşkesinde bulunan üniversitede stant açtıklarını belirterek, başvuru süresinin 27 Ocak 2018 olduğunu söyledi. Sınavı düzenlemelerindeki amaçlarının Hz Muhammed'in hayatını okuma, anlama ve yaşama olduğunu söyleyen Keleş, şu ana kadar bin kişiye yakın başvurunun alındığını ifade etti.

Sınavla ilgili kentte bir dizi çalışmalar yaptıklarını söyleyen Keleş, "Peygamber Sevdalıları Platformu olarak her sene Siyer Sınavı yapıyoruz, bu yılki sınav başvurularımız başladı. Cadde ve sokaklara afişlerimizi astık, okulları dolaşıyoruz. Gerekli kurumlardan resmi izinlerimizi almış bulunuyoruz. Allah'a şükürler olsun; okul müdürleri, öğretmeler ve öğrenciler olsun şu ana kadar Siyer Sınavına güzel bir teveccühle karşılaştık. Siirt'in merkezinde ve Kezer Yerleşkesi'nde bulunun üniversitede Peygamber Sevdalıları kardeşlerimizle stant açtık. Orada kayıt alıyorlar, başvurular elhamdülillah umduğumuzdan daha iyi bir ilerleyiş var. Allah'a hamdolsun Peygamberi anlatmak ve tanıtmak bize onur verip, gayrete getiriyor, halkımızın da böyle teveccüh göstermesi bizim azmimizi arttırıyor. Elhamdülillah bine yakın bir başvuru var. Kitaplarımız şimdiden tükendi ve tekrar istedik. Tabi bunun yanında Siirt'in bütün ilçelerinde kayıtlarımız başladı. Böylelikle Siirt'te ve ilçelerinde, bütün okullarında, camilerinde broşürleri asmış ve başvuruları almaya başlamış bulunuyoruz." dedi.

"Peygamber sevdasını daha iyi tanıtma, anlama ve anlatma gayretini göstermeye çalışıyoruz." diyen  Keleş, "Allah'ın izniyle umuyoruz ki bu halkın sorunları peygamber tanımayla  çözülecektir. Yani bütün sorunların kaynağı onu tanımamak, onu bilmemek ve onu anlamamaktır. İnşallah onu anlar ve onu tanırsak bütün sorunlar çözülecektir." İfadelerini kullandı.

Sınav başvurusunun 27 Ocak'ta sona ereceğini söyleyen Keleş, "Başvurular 27 Ocak 2017 tarihinde son buluyor ve sınav tarihimizde 18 Şubat'tır. Sınav, Siirt İbrahim Hakkı Hz Kız İmam Hatip Lisesinde gerçekleşecek, bütün Siirt halkını bu sınava davet ediyorum. Peygamberi tanımak ve peygamberi öğrenmek herkese muhakkak bir şeyler katacağına inanıyorum." şeklinde konuştu.

Hz Muhammed'in hayatını konu alan sınavın düzenlemesinin güzel bir çalışma olduğunu belirten Mimarlık Birinci Sınıf öğrencisi Masum Aslan "Arkadaşların yapmış olduğu çalışma gerçekten çok güzel hele ki böyle zor bir dönemde emperyalist ABD'nin Kudüs'ü işgalcilerin başkenti ilan ettiği bir dönemde İslam âleminin birlik olması lazım. Böylesi zor bir dönemde Peygamber Efendimizin,  sünnetini ve hayatını konu alan bir sınavın yapılması gerçekten çok güzel ve takdire şayan bir davranıştır. Bu tür etkinliklerin arttırılması gerekiyor ki insanlarımız daha bir bilinçli hale gelsin. Gençlik zaten başını almış gidiyor, bu tür etkinlikler artarsa bizde özümüze döneceğimize inanıyorum. Aslında bizim böyle bir şeye gereksinim duymamız bizim ne kadar dinimizden, Peygamberimizin sünnetinde, farzlarımızdan uzaklaştığımızın göstergesidir." şeklinde konuştu.

Mimarlık Birinci sınıf Öğrencisi Furkan Şentürk de insanların dinlerinden, sünnetten, farzlarından uzak kaldığı bir dönemde bu şekilde Hz Muhammed'in hayatını öğretmeye teşvik etmek için yapılan etkinlikler çok iyi bulduğunu belirtti.

İbrahim Hakkı İmam Hatip Ortaokulu Okul Müdürü Murat Kalkan, Siyer-i Nebi sınavları, öğrencilerin, Hz Muhammed'i tanımaları için güzel bir fırsat olduğunu, bu vesileyle şuurlu nesiller yetişeceğini söyledi.

Kalkan, "Kur-an ve sünnete aykırı fikirlerin cirit attığı bu ortamda bu sınavları ziyadesiyle önemsiyoruz. İnşallah bu etkinlikler sayesinde Peygamber Efendimizin ahlakını alan şuurlu nesiller yetişecektir. Ayrıca sınavın sonunda özendirici güzel ödüller verilmektedir. Ancak önemli olan bu kitapların okunmasıdır. Bu tür sınavlar sayesinde öğrenciler Siyer-i Nebi kitabını okuyarak Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmiş oluyorlar. Siyer-i Nebi yarışmalarını tertip edenlere tekrar teşekkür ediyoruz. Allah onlardan razı olsun." ifadelerini kullandı. (Murat Orhan-İLKHA) 
























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir