• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
"Kudüs işgalcilerin değil Filistin`in başkentidir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD Başkanı Trump'ın Kudüs'ü siyonist işgalcilerin başkenti ilan etmesinin gelen tepkiler devam ediyor. İslam İşbirliği Teşkilatı Zirvesi'nde alınan karara ilişkin açıklamalarda bulunan Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Başkanı Yaşar Doğan, Kudüs'ün siyonist işgalcilerin değil Filistin'in başkenti olduğunu belirtti.

TBMM Genel Kurulu'nda ortak imzayla "Kudüs'ü Bağımsız Filistin Devleti'nin başkenti olarak tanımaya davet ediyoruz." çağrısında bulunuldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da İİT'deki konuşmasında tüm dünyayı Kudüs'ü Filistin'in işgal altındaki başkenti olarak tanımaya davet etti.

Yapılan çağrılara destek veren TÜMSİAD Başkanı Yaşar Doğan, "Kudüs bizim onurumuzdur, Kudüs bizim ortak davamızdır." dedi. Doğan, hem İİT Sonuç Bildirgesi'nin hem de TBMM Genel Kurulu'nda üç partinin aldığı ortak kararın büyük öneme sahip olduğunu söyledi.

Doğan, "Kudüs ve dolayısıyla Müslüman dünya üzerine oynanan kanlı oyuna karşı Türkiye'den yükselen ses tarihi bir niteliktedir. Müslümanların ilk kıblesi, İslam'ın üçüncü en kutsal mabedi olan Mescid-i Aksa'nın yer aldığı Kudüs'ün kutsiyetinin ve tarihi statüsünün muhafazası tüm Müslümanlar açısından hayati bir öneme sahiptir." dedi.

Doğan sözlerini şöyle sürdürdü: "Kudüs ve Mescid-i Aksa daha önce de belirttiğimiz gibi uluslararası hukukun ve tüm insanlığın koruması altındadır. İsrail işgal ettiği tüm Filistin topraklarını terk etmelidir. İnsanlık onuruna sahip, hukukun üstünlüğüne inanan, vicdani muhasebesini kaybetmemiş herkes dile gelmeli, harekete geçmeli, elini taşın altına koymalı ve dünyanın geleceği için bu hakikatleri haykırmalıdır. Kudüs, işgalcilerin değil Filistin'in başkentidir!" (İLKHA) 




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir