• DOLAR 32.505
  • EURO 34.791
  • ALTIN 2441.532
  • ...
"Filistinliler öldürülüyor, topraklarına el konuluyor ama dünya seyrediyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl Belediyesi, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından DAP desteğiyle yürütülen Sanat Atölyesi Projesi kapsamında 'Yazar-Öğrenci Buluşmaları' programı çerçevesinde Gazeteci-Yazar ve Tarihçi Mustafa Armağan, lise öğrencileriyle buluştu.

Genç Kültür Merkezi, Selahaddin Eyyubi İmam Hatip Lisesi ve Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Bingöl İl Temsilciliği'nde düzenlenen programlarda öğrencilere hitap eden Armağan, kültürel alanlarda düzenlenen projelerin önemine vurgu yaptı.

Bingöl'e ilk defa geldiğini ifade eden  Armağan, "Burada olmak son derece mutluluk verici. Bingöl Belediyesince hayata geçirilen Sanat Atölyesi projesi hakkında etraflıca bilgi aldım. Yazarlık ve Tiyatro alanlarında açılan kursları ve bu alanlara yönelik yapılan çalışmaları son derece önemli görüyorum. Hâlihazırda devam eden çalışmalara daha fazla katılım sağlanmalı ve sanatsal-kültürel alanlarda bilgi birikimi sağlanmalıdır." dedi.

Emperyalist ABD'nin Kudüs'ü, siyonistlerin sözde "başkenti" yapma kararına işaret eden Armağan, "Son günlerde içimizi yakan gelişmeler yaşanıyor. Özellikle yanı başımızda Suriye'de, Irak'ta, Yemen'de ve Filistin'de yaşananları hepimiz görüyoruz. Bütün dünyanın gözü önünde bir millet yok ediliyor. İsrail adlı sömürgeci, işgalci devlet, Filistinlileri öldürüyor, topraklarına el koyuyor. Her türlü zulmü işliyor ve bütün dünya seyrediyor. Bu katliamlar şimdi yaşanmıyor, bu süreç 50 yıldan fazladır devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Kudüs'ün Müslümanlar için olan önemine değinen Armağan, "Müslümanlar tarih boyunca buraya çok önem verdiler ve Hz. Ömer döneminde Kudüs İslam toprakları haline geldi." hatırlatmasında bulundu.

Kudüs'ün tapularının Türkiye'de olduğunu kaydeden Armağan, "Osmanlı'dan miras arşiv kayıtlarında Kudüs'ün tapuları ortaya çıktı. Kudüs'ün tapuları halen bizde, çünkü biz bir imparatorluğuz. Biz 400 sene yöneten devletin varisleriz. Söz konusu kayıtta Abdulhamid Han adına kayıtlı 30 bin dönümlük arazi gözüküyor. Filistinlilere ait olduğunu gösteren tapu kayıtları Türkiye tarafından Filistin yetkililerine teslim edildi." diye konuştu.

""Kudüs'e sahip çıktığımızı bütün dünyaya göstereceğiz"

Türkiye'nin Kudüs'e sahip çıkacağını söyleyen Armağan,  "Kudüs'e sahip çıktığımızı bütün dünyaya göstereceğiz. Kendilerini demokratik zanneden, modern zanneden Avrupa'nın adamları yüz yıllardır Kudüs'te nasıl canların kıyıldığını, nasıl hırsızlık yapıldığını bütün dünya görüyor. Demek ki Avrupa'nın kanlı yüzü Kudüs'te bir kez daha ortaya çıkıyor. Bunlara karşı en yüksek sesi Türkiye çıkardı. Bu da haklı davamıza sahip çıktığımızı gösterir." şeklinde konuştu. (İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir