• DOLAR 34.447
  • EURO 36.303
  • ALTIN 2837.002
  • ...
HÜDA PAR Malatya İl Başkanlığından esnaf ziyareti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Malatya İl Başkanı Orhan Dikgöz ve beraberindeki partili heyet, Doğanşehir İlçe merkezinde esnaf ve çiftçileri ziyaret ederek, esnafın sorun, sıkıntı ve taleplerini dinledi.

Eski sanayi ve çarşı esnafını gezerek esnafı dinleyen HÜDA PAR Malatya İl Başkanı Orhan Dikgöz, ziyaret sonunda yaptığı açıklamada; parti olarak esnafın durumunun kendileri için önemli olduğunu söyledi.

Dikgöz; "Bu gün Doğanşehir ilçemizde esnaflarımızı gezerek sorun ve sıkıntılarını dinledik, taleplerine kulak verdik. Onların mağduriyeti sadece onları rahatsız etmiyor, onlarla birlikte tüm toplum rahatsız oluyor. Zira esnaf, toplum için önemli bir kıstas." ifadelerini kullandı.

"Yetkili merciler bu konuda daha duyarlı olmalı"

Esnafın en büyük sorunlarından birinin tamamlanamayan yollardan dolayı yaşanan sıkıntılar olduğunu ifade eden Dikgöz, konuşmasına şöyle devam etti:

"Özellikle gidip sorduğumuz tüm esnafın ortak sorunu yol çalışmalarıdır. Aylardır süren ve bitmeyen yol çalışmaları vatandaşı, esnafı, halkı ve araç sürücülerini mağdur etmiş, canından bezdirmiş durumda. Bazı esnaflar aynı yerin 4 defa kazılıp kapatıldığını, düzensiz veya sorumlularca kontrol edilmeyen çalışmaların bir türlü nihayete ulaştırılamadığını söyledi. Tabi bu işler acilen nihayete erdirilmeli ki insanlar mağdur olmasın. Hem bu işi yapan görevliler, hem de yetkili merciler bu konuda daha duyarlı olmalılar."

"Her çiftçinin elinde en az 1 ton tütün var"

Doğanşehir esnafının yanı sıra çiftçisinin de sıkıntıları olduğunu belirten Dikgöz, konuşmasının devamında şunları söyledi:  

"Birde çiftçilerimiz ile görüştük. Onların hali de pekiyi değil. Önceden fasulye ve elmaya gösterilen rağbetin düşmesi, haklarını alamamaları ve son olarak devlet tarafından tütüne karşı uygulanan yaptırımlar çiftçiyi son derece mağdur etmiş. Devlet ruhsatlı olanlara bile 50 kg. gibi komik bir rakam sunuyor. Oysa her çiftçinin elinde en az 1 ton tütün var. Peki, geri kalan bu tütün ne olacak? Bu insanlar ilaç, gübre, elektrik, su vs. paralarını nasıl ödeyecek?  Buradan yetkililere sesleniyoruz; Bir yaptırım uygulanacağı zaman bunun çözümü de sunulmalı, insanlar mağdur edilmemeli. Vicdan sahiplerine soruyoruz. Şimdi bu insanlar ne ile uğraşacak?"

"Kırsaldaki mahallelerde belediye hizmetleri yetersiz"

Kırsaldaki mahallelere yönelik olarak belediye hizmetlerinin de yetersiz olduğunun altını çizen Dikgöz, bu mahallelerin yolların asfaltlanmadığını, yağmur yağdığı zaman her tarafın çamur bataklığına döndüğü yönünde halkın şikayetleri olduğunu sözlerine ekledi.

Dikgöz, "Yetkili merciler buralarda çalışmalarını acilen başlatmalıdır. Biz bu ziyaretleri yapamaya ve halkımızın her türlü talebini ve sıkıntılarını gündeme getirmeye devam edeceğiz." dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir