• DOLAR 32.462
  • EURO 34.821
  • ALTIN 2440.71
  • ...
Zevahiri`den Afgan Halkına Çağrı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Zevahiri Mushafları parçalayan ve Taliban askerlerinin üzerine bevleden ABD’li askerlerin videosunun Amerikalıların ahlakını ortaya koyduğunu ifade etti.

El Kaide Örgütü Lideri Eymen El Zevahiri Afgan halkını ‘Haçlı domuzları’ olarak nitelendirdiği, Mushafları parçalayıp Taliban üyelerinin cesetleri üzerine bevlederken görüntüleri yayınlanan Amerikan askerlerine karşı ayaklanmaya çağırdı.

El Zevahiri son yayınlanan ses kaydında şöyle dedi: ‘Allah, Haçlı domuzlarının Afgan mücahitlerinin –Allah onlara rahmet etsin- üzerlerine bevlederken çekildikleri bu video aracılığıyla Amerikalıların gerçeğini ortaya koydu. Bu eylemleri onların genel olarak kendileri dışındaki halklara özellikle de Müslümanlara bakış açılarını ortaya koymaktadır. Bu onların bizlere karşı muamelede izledikleri yoldur.’

El Zevahiri, Afgan halkına çocukları kendilerine Kur’an’ın hürmetinin çiğnenmesi, Allah Resulü (s.a.s) ile alay edilmesi, ülkelerinin vatandaşlarının öldürülüp üzerlerine bevledilmesi karşısında ne yaptıklarını sorduğu takdirde ne cevap vereceklerini sordu. Ardından Amerikalılara verilebilecek en iyi cevabın kendilerine karşı direniş saflarına katılmak olacağına işaret etti.


Timetürk

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir