• DOLAR 32.582
  • EURO 35.001
  • ALTIN 2461.376
  • ...
Kur`an-ı Kerim`i Güzel Okuma ve Bilgi Yarışması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - 2011-2012 Eğitim öğretim dönemi kız Kuran Kursları öğrencileri arasında "Kur`an-ı Kerim`i Güzel Okuma ve Bilgi Yarışması" yapıldı.

Şevket Başak Camii`nde saat 13.30`te başlayan yarışmaya Batman Merkezde bulunan 10 Kur`an Kursu öğrencileri katıldı. Yarışmanın Jüri Komisyon Başkanlığını Batman İl Müftüsü Hasan Çağlar yaparken, yarışmanın komisyon üyeliklerini Batman İl Müftü Yardımcısı Mahmut Erin ve Batman İl Müftlüğü Vaizi Kadir Güner yaptılar. "Kur`an-ı Kerim`i Güzel Okuma ve Bilgi Yarışması"nı Aygün Müftülük Camii Kuran Kursu öğreticisi Zehra Hattaboğlu sundu.

Yarışma öncesi Peygamber Efendimizin bir Hadis-i Şeriflerini hatırlatan Batman İl Müftüsü Hasan Çağlar, "`En hayırlınız Kuran`ı öğrenen ve öğretinizdir` diye buyurmuş. Allah`a şükürler olsun öğreniyoruz, öğretiyoruz ve dinliyoruz. Batman`da da Kur`an-ı Kerim`i öğrenenlerden on ayrı kurstan iştirak eden on öğrencimiz bu müsabakaya `Kur`an-ı Kerim`i Güzel Okumaya ve Dini Bilgiler Yarışması` katıldılar. Bu bir Kur`an ziyafetidir. Hepimiz bu ziyafetten nasibimizi alacağız ve yarışmacılarımıza da başarılar dileriz" şeklinde konuştu.

Yarışmaya Katılanlar
Yarışmaya; Şevket Başak Kuran Kursu`ndan Zeynep Kahraman, Hicret Camii Kur`an Kursu`ndan Sara Özgül, Eshab-ul Kehf Camii Kur`an Kursu`ndan Rahime Arslan, Bilal-i Habeş Camii Kur`an Kursu`ndan Aynur Uluç, Tenzil Camii Kur`an Kursu`ndan Dilan Ekinci, Zeynel Abidin Kur`an Kursu`ndan Zeycan Ataoğlan, Yeni Karşıyaka Kur`an Kursu`ndan Gülbahar Demir, Firdevs Camii Kur`an Kursu`ndan Zehra Yardımcı, Bayram Camii Kur`an Kursu`ndan Amine İlgün ve Bahçelievler Kur`an Kursu`ndan Hatice Ak katıldı.

Programda ilk olarak bilgi yarışması yapıldı. Yarışmacıların her birine 10 soru soruldu. Bilgi yarışması ve Kuran okuma yarışmasında Şevket Başak Kuran Kursu`ndan Zeynep Kahraman birinci olurken, Zeynel Abidin Kur`an Kursu`ndan Zeycan Ataoğlan ikinci, Hicret Camii Kur`an Kursu`ndan Sara Özgül üçüncü oldu.

Yapılan açıklamada, dereceye girenlerin hediyeleri belirlenerek 15 Nisanda il Müftülüğünün yapacağı kutlu doğum etkinliğinde verileceği belirtildi. (M. Sait Çelik - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir