• DOLAR 32.483
  • EURO 34.833
  • ALTIN 2439.675
  • ...
Türkiye`nin AB Üyeliğine Çifte Destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İngiltere ve Letonya, AB’nin genişleme sürecinin mali kriz öne sürülerek dondurulması isteklerine karşı çıktı. İngiltere’nin Avrupa Bakanı David Lidington, “AB kriterlerini karşılayan ülke tam üye olmalıdır” dedi. Letonya Dışişleri Bakanı Edgars Rinkevics ise, “Biz Türkiye gibi büyük ve önemli bir aktörü AB bloğu dışında bırakamayız” diye konuştu.

İngiltere’nin Avrupa Bakanı David Lidington, AB genişleme sürecinin mali kriz öne sürülerek dondurulmasına ve AB genişleme süreciyle ilgili bir moratoryum getirilmesi düşüncesine de karşı olduğunu açıkladı.

Lidington, “Bazı AB ülkeleri mali krizi öne sürerek AB genişleme sürecinin dondurulmasını istiyor. AB politikalarıyla ilgili bizim prensibimiz gayet açık ve net. AB kriterlerini karşılayan ülke tam üye olmalıdır. Kriterleri karşılayan ülkeye ‘ama’ ‘fakat’ denmesine rağmen kriterleri karşılayan ülke tam üye olmalıdır” dedi.

Lidington, İngiltere olarak Hırvatistan’ın üyeliği sonrası genişleme sürecine ara verilmesi görüşünü kabul etmeyeceklerinin altını çizdi.

-“TÜRKİYE GİBİ BÜYÜK VE ÖNEMLİ BİR AKTÖRÜ AB DIŞINDA BIRAKAMAYIZ"-

Letonya Dışişleri Bakanı Edgars Rinkevics ise, “İngiltere’nin AB genişleme süreciyle ilgili görüşünü paylaştıklarına dikkati çekerek genişleme süreci Balkan ülkelerini de içine alacak şekilde devam etmeli. Bizde AB genişleme sürecine ‘yapay mola’ (ara) verilmesine karşıyız. Biz Türkiye gibi büyük ve önemli bir aktörü AB bloğu dışında bırakamayız" şeklinde konuştu.

Öte yandan Letonya Devlet Başkanı Andris Berzins ise geçtiğimiz günlerde, “AB olarak aday ülkeler için önceden belirlediğimiz kuralları değiştirmemiz gerekiyor. AB üyeliği için aday ülkeler için belirlenen kuralları bu ülkeler yerine getirdiği zaman tartışmadan üyeliklerini kabul etmeliyiz. AB kriterlerini yerine getiren ülkelerle tartışmadan evet demeliyiz” açıklamasında bulunmuştu.

ANKA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir