• DOLAR 32.473
  • EURO 34.712
  • ALTIN 2436.353
  • ...
Numan Kurtulmuş Memur Sen'i Ziyaret Etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ANKARA - Has Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Genel Başkan yardımcıları Şeref Malkoç, Hasan Basri Aktan, Erdinç Yazıcı ile parti yöneticilerinden Ahmet Münir Yaşar ve Yusuf Engin Memur-Sen genel merkezinde Ahmet Gündoğdu'yu ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Kurtulmuş, Has Parti olarak '28 Şubat dönemini' yargıya taşıdıklarını belirterek sivil toplum kuruluşlarının da bu çabalarına destek vermesini istedi. Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ise vesayeti deşifre etmek için mücadele ettiklerini belirterek, darbecilerin yargılanması adına referandumda evet oyu verdiklerini hatırlattı. Kurtulmuş, sendikaların demokrasinin teminatı adına önemli kurumlar olduklarını belirterek, Memur-Sen'in de bu kapsamda üzerine düşeni fazlasıyla yaptığını ifade etti. Gündemdeki konularla ilişkin konulara yönelik değerlendirme yapan Kurtulmuş, yeni anayasa çalışmalarına hız verilmesini istedi.

Meclis'te milletvekillerinin kavgaya tutuşacaklarına sorumluluklarını yerine getirerek, millete verdikleri sözün arkasında durmalarını gerektiğini ifade eden Kurtulmuş, "Milletin parlamentodan beklediği kavga gürültü değildir, daha yeni oluşmuş bir parlamentonun bu durumu Türkiye yakışmıyor. Biz milletvekillerinde kavgayı bırakmalarını yeni bir anayasayı yapmalarını istiyoruz" dedi. Kenan Evren'in 12 Eylül soruşturmasını yürüten savcılara yaptığı savunmada, darbenin suç olmadığı yönündeki iddiasına da değinen Kurtulmuş, Evren'in savunmasını skandal olarak nitelendirdi. 12 Eylül ve onun getirdiği sistemin mahkûm edilmesini istediklerini belirten Kurtulmuş, aksi takdirde Türkiye'nin başının darbe ve andıçlardan kurtulmayacağını vurguladı. Kurtulmuş şunları kaydetti: "12 Eylül mimarları ve onların getirdiği sistemin yargılanmasını her seferinde dile getirdik. Darbecileri mahkeme önüne çıkarmanız yetmez, öncelikle 12 Eylül mevzuatını düzeltmeniz lazım. Bunu yapmazsanız Kenan Evren mahkemeye gelip 'ben kanunsuz bir iş yapmadım ki kanunların bana verdiği yetkiyi kullandım' diyecek ve dalga geçecektir" dedi.

Yeni Anayasa Bu Yıl Yapılmalı
Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ise konuşmasında yeni anayasa çalışmalarına değindi. Gündoğdu, insanı merkeze alan, bireyi devlete karşı koruyan bir anayasa istediklerini söyledi. Sendika olarak bu sürece duyarsız kalmadıklarını da belirten Gündoğdu, bu kapsamda birçok hazırlık yaptıklarını kaydetti. Gündoğdu, yeni anayasanın bu yıl içinde tamamlanmasının sürece yönelik ciddiyeti ortaya koyacağını belirterek, "50 bin kişiyle yüz yüze anket, uluslararası anayasa kongresi, bilimsel çalışmalar yaptık. Şimdi ise Türkiye Konuşuyor Platformu'na öncülük ediyoruz. Artık iktidarın ve muhalefetin yeni bir anayasa yapmamak için mazereti kalmadı. Ötekileştirmeyen, bireyi temel alan bir devlet tanıman ihtiyaç var. Son günlerde mecliste siyasiler yaka paça kavga ediyorlar. Burada kavgası verilecek bir şey varsa o da yeni bir anayasa için olmalıdır" şeklinde konuştu.

Yeni Yasa İhtiyaçlarımıza Büyük Ölçüde Cevap Veriyor
Ahmet Gündoğdu, kamu görevlilerine toplu sözleşme hakkı tanıyan yasa tasarısının TBMM Genel Kurulu'na sevk edildiğini hatırlatarak, söz konusu çalışmanın büyük ölçüde ihtiyaçlarına cevap verdiğini ifade etti. Meclis, emniyet, köşk ve Genelkurmay Başkanlığı'nda çalışan sivil memurlara sendika hakkının tanınmadığını ifade eden Gündoğdu, bunun büyük bir eksik olduğunu söyledi. (M. Salih Keskin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir