• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
"Biz Muhabbet Fedaileriyiz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Mustazaflar Cemiyeti 23 Mart 1960'da Şanlıurfa'da vefat eden Bediüzzaman Said Nursi'nin Vefat yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

 

Mustazaflar Cemiyeti'nin yad mesajında, Bediüzzaman Said Nursi'nin, "Kuran'ımız yeryüzünde cemaatsiz kalırsa cenneti istemem... Milletimin imanını selamette görürsem, cehennemin alevleri içinde yanmağa razıyım" ve "Biz muhabbet fedaileriyiz; husumete vaktimiz yoktur" dediği hatırlatılarak, "Müşfik ve pek merhametli Üstadımız Bediüzzaman Said Nursi hazretlerini; vefatlarının 52. yıl dönümünde rahmet ve minnetle yad ediyoruz. Allah'u Teala kendisine gani gani rahmet eylesin ve makamını yüce kılsın" denildi.

 

Açıklamada, Üstada manevi bir talebe olmak isteyen her kardeşin; Üstadın, özellikle bugünün Müslümanlarına talim, terbiye ve hareket metodu olarak belirlediği Risale-i Nur'u rehber olarak alması gerektiği belirtilerek, "Üstadımızın: 'Kardeşlerim beni görmek isteyen; Risale-i Nur'ları çok okusun. Ben bütün fikrimle beraber eserlerde mevcudum' diyerek, adeta günümüz Müslümanlarına bir hareket tarzı ve metodu belirlediği Risale-i Nur'un; ümmetin vahdetine ve Türkiye Müslümanlarının muvahhid bir dünya görüşüne sahip olmalarına vesile olması dileği ile büyük Üstadımıza vefatlarının yıldönümünde bir kez daha hürmet ve muhabbetimizi sunar ve kendisine Allah-u Teala'nın engin ihsanını ve fazlını dileriz" ifadeleri kullanıldı. (Veysi Demir - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir