• DOLAR 34.944
  • EURO 36.745
  • ALTIN 2979.98
  • ...

EKONOMİ SERVİSİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından “Öncü Dünya Metropolü Vizyonu”yla gerçekleştirilen İBB 1.Uluslararası İş Sağlığı ve Güvenliği Kongresi, Hilton İstanbul Bosphorus Oteli`nde yoğun katılımlı bir açılışa sahne oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Hayri Baraçlı, gelecek yıl Sağlık Bakanlığı`nın da katkısı, üniversite ile sivil toplum kuruluşların katılımıyla İş Sağlığı ve Güvenliği konusunda daha geniş kapsamlı bir organizasyona ev sahipliği yaparak hem fuar hem kongre yapacaklarını söyledi.

Dünyada Her Yıl 270 Milyon İş Kazası Meydana Geliyor

Baraçlı, “Bizler de bu noktada işçi haklarını koruyabilecek bir yönetim anlayışıyla faaliyetlerimizi daha sıkı ve yoğun bir şekilde gerçekleştirmeliyiz. Dünyada her yıl 270 milyon iş kazası meydana geliyor. Bu iş kazaları hakikaten bizler için çok üzücü sonuçları da doğurabiliyor. Bunun ötesinde yılda ortalama 160 milyon meslek hastalığı vakası ortaya çıkıyor. Bunlarla ilgili tedbirleri almamız ve hastalık oluşturabilecek ortamları ortadan kaldırabilecek bir iş sağlığı ve güvenliği yapısını daha hızlı bir şekilde kurmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

“Mevzuatımız Avrupa Ülkelerine Denk Bir Seviyeye Geldi”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü Orhan Koç da 2012 yılında İş Sağlığı ve Güvenliği yasasının çıkmasıyla yönetmelik, tebliğ ve uygulama rehberleriyle mevzuat altyapısını tamamladıklarını ve Avrupa Ülkelerinin mevzuatına denk bir seviyeye geldiğini söyledi. Kongrenin ikinci konuşmasını gerçekleştiren Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Daire Başkanı Ahmet Minder ise, insanı merkeze alan anlayışla çalışmalar gerçekleştirdiklerini ifade ederek, Cumhurbaşkanı Erdoğan`ın sağlıklı ve güvenli bir ortamda çalışma hakkının insanın en temel haklarından biri olduğunu her ortamda dile getirdiğine dikkat çekti. Kongrenin açılış konuşmalarının ardından akademisyenlerin ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla gerçekleştirilen oturumlarda iş sağlığı ve güvenliğine ilişkin temel konular masaya yatırıldı. Dünyanın farklı coğrafyalarında yer alan ülkelerden sivil toplum kuruluşu temsilcileri, iş sağlığı ve güvenliği uzmanları, akademisyenler, sektör profesyonelleri ve bürokratların takip ettiği, Uluslararası İş Sağlığı Ve Güvenliği Kongresi'ni 2 bin uzman takip etti.