• DOLAR 32.588
  • EURO 35.038
  • ALTIN 2456.306
  • ...
"ABD`nin Kudüs kararı yok hükmündedir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin Artuklu Üniversitesi Senatosu, ABD yönetiminin Kudüs'ü Siyonist terör şebekesinin başkenti olarak tanıdığı ve büyükelçiliğini Kudüs'e taşıyacağı yönündeki beyanatı hakkında kınama mesajı yayımladı.

Kararın, uluslararası hukukun açık bir ihlali olduğunun belirtildiği açıklamada, ABD'nin aldığı bu sorumsuz kararın bölgeyi önü geçilemez bir kaosa sürükleyeceği bildirildi.

Açıklamada, "İslam'ın ilk kıblesi Mescid-i Aksa'yı yüreğinde taşıyan Kudüs'ün, işgal kuvvetleri tarafından ilhakını ve bölgede istikrar zeminini temelinden dinamitlemeyi hedefleyen bahse konu bu karar; uluslararası sistemi tehdit ederek evrensel istikrarı sarsacağı gibi, bölgeyi akıbeti meçhul dini ve politik bir çatışmaya sürükleyecektir. ABD'nin tarihi, vicdani, beşeri ve kanuni sorumluluklarını görmezden gelerek hadsiz ve hukuksuz bir tasarrufla Kudüs'ün asırlara sâri kadim karakteri ve tarihi statüsüne halel getiren bu isabetsiz ve yanlış kararı katiyen kabul edilemez. Selam diyarı, barışın toprağı Kudüs'ü tüm Müslümanların harim-i ismeti gören hamiyetle yakın bir tarihte 'Uluslararası Kudüs ve Mescid-i Aksa Sempozyumu'na ev sahipliği yapmış bir üniversite olarak, ABD yönetiminin tek taraflı bu yanlış kararını lanetliyor, bölgede kaosu tetikleyecek hesapsızca adımlardan kaçınmaya çağırıyoruz." denildi. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir