• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
"Kudüs Müslümanların onurudur"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü Siyonistlerin başkenti olarak tanıma kararı alması üzerine Mavi Marmara Gazisi ve Siirt İHH Şube Başkanı Metin Yardım, kararı tepki gösterdi.

Kudüs'ün Müslümanların ilk kıblesi ve ortak davası olduğunu belirten Yardım, Mescid-i Aksa'nın işgalden arındırılıncaya kadar her Müslümanın yüreğine dert olmak zorunda olduğunu belirtti.

"Tüm şer güçlerin gündemlerini biz oluşturmalıyız"

Yardım, "Bugün yaşananlar şer olarak görünüyor olsa bile biz Müslümanlar bunu hayra dönüştürmenin gayreti içinde olmamız da büyük fayda buluyorum. Bizler bunları koz olarak kullanmalı ve öyle hamleler yapmalıyız ki tüm şer güçlerin gündemlerini biz oluşturmalıyız. Çarşamba günü toplanacak olan İslam İşbirliği Teşkilatı Başkenti Kudüs olan Filistin'i tanıdığını açıklamalı, ABD ve İsrail temsilciliklerini kapatmayı gündeme almalıdır. İsrail'e ve İsraillin yanında duranlara da her türlü boykot/ambargo uygulanmalıdır. Bunun için STK'ların baskısı önemli 15 Temmuz'da olduğu gibi elçilikler önünde günlerce haftalarca gerekirse aylar protesto nöbetleri tutulması gerektiğini düşünüyorum." dedi.

Bütün Müslümanların mesuliyet altında olduğunu ve STK'ların halka öncülük yapmaları gerektiğini söyleyen Yardım, sözlerine şu şekilde devam etti:

"Halep ve Gazze sıkışmasında kuru belagatten öteye geçmeyen hükümetleri STK ve halk İnisiyatifleri hizaya getirdiği gibi bu konuda STK'lar öncülük yapmalı, oluşan birlikteliği korumalı, halkı diri tutmalıyız. Unutulmamalıdır ki Kudüs'ün müdafaası herkesin mesuliyetidir. Kudüs Filistin'in başkentidir. Müslümanların onurudur ve hiçbir zaman İsrail'in başkenti olmayacaktır.

Yarın Cuma namazından sonra Siirt'teki Sivil Toplum Kuruluşlarıyla birlikte ortak bir tavır alarak basın açıklaması yapacaklarını Söyleyen Yardım, bütün Siirt halkını bu meseleye duyarsız kalmamalarını ve hep birlikte Siyonistlere ortak tavır almak için basın açıklamasına davet etti. (Murat Orhan- İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir