• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
"Müslüman kardeşlerimize çağrımız, Kudüs için ayakta olsunlar"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde bulunan STK temsilcileri, ABD'nin, Kudüs'ü işgalcilerin başkenti olarak tanımasına tepki göstererek: "Kesinlikle bu kararı kabul etmeyeceğiz. Hem duamızla hem de fiili olarak elimizden ne geliyorsa yapacağız." dediler.

Kudüs'ün Yahudi'nin çizmeleri altından çıkarılması gerektiğini söyleyen Cami-Der Başkanı Mehmet Kaya "Kudüs bizim için çok kutsal bir yer, bunun kutsallığını ve kutsiyetini Kur'an-ı Kerim'in İsra süresinden biliyoruz. 3 haremden biri de Kudüs'tür. Aynı zamanda ilk kıblemizdir. Birçok peygamber, davetçi olarak oraya gitmiş ve orada vefat etmişlerdir. Peygamberimiz Hz Muhammed (sav) hadislerinde, oranın kutsiyetini bize anlatmaktadır. İslam âlemi için Kudüs kutsaldır. Kesinlikle Yahudi'nin çizmeleri altından çıkarılmasının gerektiğini inanıyoruz." dedi.

Müslümanların bu karara tepkisiz kalmamaları gerektiğini söyleyen Kaya "Bizler de sivil toplum kuruluşları olarak kesinlikle bu kararı kınıyor ve lanetliyoruz. Bu kararı kesinlikle kabul etmeyeceğiz. Kudüs için gereken neyse onu yapmaya çalışacağız. Bundan dolayı tüm Müslüman kardeşlerimize çağrımız, Kudüs için ayakta olsunlar, Kudüs için gereken neyse onu yapsınlar. Çünkü Kudüs Müslümanlarındır, Müslümanların izzeti ve şerefidir. Kesinlikle bundan taviz veremeyiz." diyerek tepkisini dile getirdi.

Kudüs'ün Müslümanların namusu ve haysiyeti olduğunu söyleyen Diyanetsen Viranşehir temsilcisi Ramazan Sabırdan ise "Dünya Müslümanları olarak birlik ve beraberlik zamanı gelmiştir. Kendi gelecekleri için Müslümanları ve dünyayı ateşe atan Amerika şunu çok iyi bilmelidir ki, Kudüs İsrail'in başkenti olamaz ve olmayacaktır. Kudüs Filistin'in başkenti, Müslümanların ilk kıblesidir. Müslümanların namusu ve haysiyetidir. Sonuç nereye giderse gitsin, Müslümanlar Kudüs'ten vazgeçmeyecektir. Fikri, zikri, rengi ve ırkı ne olursa olsun her şeyi bir kenara bırakıp Müslümanca hareket etme zamanıdır. Siyonist Amerika'nın bu emeline ulaşmasına müsaade etmeyeceğiz." dedi.

Zamanın birlik ve beraberlik zamanı olduğunu söyleyen Sabırdan, "Müslümanlar bilmelidir ki gün ayağa kalkma ve şahlanma zamanıdır. Kudüs düşerse Türkiye, Mekke, Medine düşer. Bunun için hepimiz istisnasız olarak alanlara, basın açıklamalarına koşmalıyız. Bu hiç kimsenin değil, mü'min ve Müslüman'ın davasıdır. Gerçekten Kudüs yoksa bizler de yokuz ve kıyamet gününde Allah'a verecek bir hesabımız da olmayacaktır. Şunu da itiraf etmek gerekir ki şimdiye kadar bazı konularda duyarsız kalmıştık. Ama bu saatten sonra duracak zamanımız yoktur. Bütün Diyanet-Sen camiası olarak hepimiz ayakta ve alanlardayız. Bizler malımızla ve canımızla Kudüs Müslümanların oluncaya kadar mücadele edeceğiz." diyerek tepkisini ortaya koydu. (Sabri Acet-İLKHA) 




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir