• DOLAR 32.482
  • EURO 34.817
  • ALTIN 2440.958
  • ...
20 milyonluk robotik cerrahi cihazı hizmette
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TEKNOLOJİ SERVİSİ

Düzenlenen törende “Robotik Cerrahi Cihazı” İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi ve İÜ İstanbul Tıp Fakültesi`nin ortak kullanımına sunularak basına tanıtıldı. “Robotik Cerrahi Cihazı” ile yapılan ameliyatlarda cerrah, ameliyathanede hastanın yanında bulunan bir üniteden robotik kolları yöneterek ameliyatı gerçekleştirecek. Bu cerrahi teknik kullanılarak vücut içerisinde ulaşılması teknik olarak daha zor olan bölgelere daha kolay ulaşılması ve cerrahın daha hassas çalışması mümkün olabilecek.

“Robotik Cerrahi Cihazı Ülkemizin Sağlık Anlamında Sunduğu Hizmetin Bir Göstergesi”

Açılış töreninde açılış konuşmasını yapan İÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak “Bugün burada hizmet kalitesini ve niteliğini artıracak bir cihaz üzerine düzenlenen bir program için birlikteyiz. Biz ülkemizin motor hizmetlerinden olan sağlık hizmetlerini daha da geliştirmek amacıyla kendi akademik yetkinliğimiz ve kadromuzu toplumun hizmetine sunuyoruz. Yenileme veya ilk defa cihaz alma suretiyle hizmet kabiliyetimizi artırma içerisindeyiz. Bu itibarla hükümetimiz ve tabiki Kalkınma Bakanlığı olmak üzere yetkililere çok teşekkür ediyoruz. Şu anda açılışını yaptığımız ‘Robotik Cerrahi Cihazı`, ülkemizin sağlık anlamında sunduğu hizmetin bir göstergesi olarak çok önemli bir yer tutmaktadır” ifadelerini kullandı.

Maliyeti 20 Milyon TL

İÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak konuşmasına şu şekilde devam etti: “Yaklaşık maliyeti 20 Milyon TL tutan bir cihazı burada konuşuyoruz. Maliyetinin ötesinde cerrahi bilimlerin hemen her alanında kullanılabilecek olan bir cihazın önündeyiz. Çünkü bu cihaz ile doktorlarımızın kendi yaptığı hizmetten haz almaları ve işlerini daha kolay ve konforlu şekilde yapmaları sağlanacak.  Ama tabi daha önemlisi ameliyat sırasında ortaya çıkabilecek kaza riski en aza indirilerek hastalarımızın hastanede bulunma sürelerini kısaltacak ve onları kısa sürede şifaya kavuşturacak olan bir cihaz ile birlikteyiz.”

Bu haberler de ilginizi çekebilir