• DOLAR 32.446
  • EURO 34.771
  • ALTIN 2441.168
  • ...
Van kahvaltısı artık fırınlarda satılamayacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van Büyükşehir Belediyesi, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından bir süre önce tescillenen Van kahvaltısını korumak için çalışma başlattı.

Büyükşehir belediyesinde gerçekleştirilen Kent Esenliği Toplantısı'nda alınan kararları uygulamak için büyükşehir ile Tuşba, Edremit ve İpekyolu ilçelerinin zabıta ekipleri, kent genelinde kahvaltılık ürün satan iş yerlerinde denetimler gerçekleştirdiler.

Bu kapsamda; bakkal, kahvehane ve fırınlarda kahvaltılık ürün satılmaması konusunda uyarılarda bulunan ekipler, ürün satışının devam etmesi halinde iş yerlerine ciddi cezalar verileceğini bildirdiler.

Ayrıca, Van İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün gıda denetim ekiplerinin de eşlik ettiği uygulamada, halkın sağlığına doğrudan etki eden ürünlerin satışını yapan lokanta, pastane ve fırınlarda hijyen ve ruhsat denetimleri yapıldı.

Halkın sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşabilmesi için denetimlerin aralıksız devam edeceğini belirten Van Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Osman Sevinç, kültür mirasları olan Van kahvaltısını korumak için bu çalışmaya başladıklarını söyledi.

Sevinç, "Pastanelerde döner, ekmek fırınlarında kahvaltılık ürün satılması hijyenik olarak risk teşkil ediyor. Üstü açık ve korumasız ortamda satılan bu ürünler insan sağlığına olduğu kadar markaya da zarar veriyor. Ayrıca, haksız rekabete de neden oluyor. Kahvaltı gibi diğer ürünlerin de uygunsuz ortamlarda satışına müsaade etmeyeceğiz." denildi. (İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir